Džikić: Kad pogodimo šuteve u zadnjoj sekundi odmah sam bolji trener

"Raširili smo se, šta da radimo. Erl Klark je bio na petici, Nikolić, Barović... Pogodili smo neke šuteve u zadnjoj sekundi, a ja sam odmah bolji trener, kada pogodimo takve šuteve", rekao je, ironično, Džikić
96 pregleda 30 komentar(a)
budućnost baskonija, Foto: Filip Roganović
budućnost baskonija, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 15.11.2018. 20:10h

Aleksandar Džikić nije euforično slavio ni titulu u ABA ligi, tako da je očekivano mirno dočekao i prvo evroligaško slavlje...

Budućnost Voli je savladala Baskoniju 99:84 u sedmom kolu elitnog takmičenja...

"Baskonija je veliki tim, koji nas je natjerao da idemo vjerovatno do naših granica. Pobijedili smo, to je najvažnije", rekao je Džikić.

Budućnost je oborila rekord Evrolige po broju trojki - 21 šut van linije 6,75 ubacili su "plavi".

"Raširili smo se, šta da radimo. Erl Klark je bio na petici, Nikolić, Barović... Pogodili smo neke šuteve u zadnjoj sekundi, a ja sam odmah bolji trener, kada pogodimo takve šuteve", rekao je, ironično, Džikić.

Edvin Džekson je bio najefikasniji...

"Edvin je igrač koji je zvijer kada ima samopouzdanje. Ono što mi je najviše svidjelo jeste to da su saigrači vidjeli da je 'vruć' i davali su mu lopte. To je napredak", kazao je Džikić.

"Svakom igraču je potrebno samopouzdanje, a mi smo imali neke teške momente i utakmice. Ovo je bila naša najbolja igra u dosadašnjem dijelu. Kada ne gubimo lopte, kada imamo malo grešaka, mi možemo da uradimo dobre stvari", rekao je Džikić.

Energija je bila na visokom nivou tokom cijelog meča...

"Ja mislim da je ekipa mnogo puta zaslužila aplauz zbog borbenosti i energije. To što se neki ne slažu sa tim, to je u redu, svako ima pravo na svoje mišljenje", kazao je Džikić.

Budućnost je imala mnogo problema u pripremi meča, Omić i Danilo Nikolić su praktično bez treninga ušli u utakmicu. Pritisak je, nakon šest poraza, bio veliki...

"Mi sebi stvaramo najveći pritisak, jer nismo 'šalabajzeri'. Da smo 'šalabajzeri', ne bi nas tangiralo ništa", rekao je on.

Bonus video: