Marić: Ponosan sam, sve čestitke djevojkama, siguran sam da nećemo stati

Crna Gora nakon četiri meča u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo ima šest bodova i nalazi se na 3. mjestu na tabeli grupe E

3038 pregleda 1 komentar(a)
Marić, Foto: Savo Prelević
Marić, Foto: Savo Prelević

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore izgubila je večeras u Podgorici od Danske 5:1 u 4. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ali je postala prva selekcija, koja je u ovom ciklusu zatresla mrežu Dankinja.

Crna Gora je u oktobru, prije poraza od Danske, savladala Azerbejdžan. Selektor Mirko Marić večeras nije krio zadovoljstvo učinjenim u oktobatrskim mečevima.

"Stvarno moram biti zadovoljan - i odnosom i borbenošću i željom. Mislim da smo danas, bez obzira na pet primljenih golova, taktički dobro igrali. Djevojke su ove dvije utakmice odradile jako dobro. Vidjeli ste kakva je Danska. Ponosan sam, sve čestitke djevojkama za sve što su napravile - i večeras i na prethodnoj utakmici", kazao je Marić nakon meča.

Crna Gora je nakon četiri meča osvojila šest bodova i nalazi se na 3. mjestu na tabeli.

"Siguran sam da nećemo stati, da ćemo osvojiti još bodova, samo da djevojke budu imale ovakav odnos, u šta ne sumnjam. Ponosam sam na sve njih i veliko mi je zadovoljstvo što sam njihov selektor", rekao je Marić.

U narednom ciklusu slijede utakmice sa Maltom (26. 11.) i Azerbejdžanom (30. 11.).

"Mislim da smo tu negdje. Možemo da igramo sa njima. Svaka utakmica donosi nešto drugačije. Vjerjujemo da ćemo biti svi zdravi i kompletni u novembru i da ćemo se spremiti najbolje što možemo, da izvučemo još neki bod. Svaki bod je za nas odgroman", jasan je Marić.

Jelena Karličić je bila zadovoljna nakon meča.

"Bilo je teško igrati, ali smo pružili dobar otpor. Ponosna sam na saigračice. Ko je mislio da će nas lako pobijediti, grdno se prevario. Iz utakmice u utakmicu smo sve bolje", kazala je Karličić.

Bonus video: