Najbolja odbrana gostuje drugom najboljem napadu: Sutjeska protiv Petrovca

Meč pod Malim brdom u okviru 17. kola Telekom 1 CFL počinje sjutra u 17 časova

3567 pregleda 5 komentar(a)
Fudbaler Sutjeske, Vladan Bubanja na utakmici protiv Petrovca u prvom krugu, Foto: Savo Prelević
Fudbaler Sutjeske, Vladan Bubanja na utakmici protiv Petrovca u prvom krugu, Foto: Savo Prelević

Fudbaleri Sutjeske osigurali su jesenju titulu, a sjutra (17 h), u 17. kolu Telekom Prve crnogorske fudbalske lige gostuju Petrovcu, ekipi, koja je uz Iskru najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela šampionata.

"Očekujem tešku i neizvjesnu utakmicu sa obzirom na to da je Petrovac kvalitetna ekipa, koja igra dobar, napadački fudbal, postižu mnogo golova. Mislim da mi možemo na njihovom terenu da nametnemo naš stil igre, da uspostavimo kontrolu. Nadam se da ćemo na kraju pobijediti", rekao je trener Sutjeske, Milija Savović.

Sa prvog meča ovih ekipa
Sa prvog meča ovih ekipafoto: Savo Prelević

Nakon utakmica sa Iskrom i Dečićem, na kojima nijesu postigli pogodak, Nikšićani su pronašli napadački ritam i u naredne dvije utakmice postigli sedam golova - četiri u Kupu protiv Podgorice i tri u derbiju protiv Budućnosti.

"Protiv Iskre smo imali tri stopostotne šanse, koje smo propustili da realizujemo. Protiv Dečića smo imali nekoliko prilika... U posljednja dva meča smo popravili realizaciju. Nadam se da ćemo i sjutra protiv Petrovca, ali i u preostala dva kola nastaviti sa dobrom realizacijom", poručio je Savović.

Nikola Janjić na utakmici sa Petrovcem. u septembru u Nikšiću
Nikola Janjić na utakmici sa Petrovcem. u septembru u Nikšićufoto: Savo Prelević

Petrovčani su, poslije Budućnosti, najefikasnija ekipa u Telekom 1. CFL. Tim Vladimira Jankovića postigao je 28 pogodaka, a na posljednjem meču, u spektakularnom remiju protiv Dečića četiri.

"Očekuje nas teška utakmica. Petrovac je prijatno iznenađenje, ekipa, koja je, poslije Budućnosti, postigla najviše golova u prvenstvu, što sigurno nije slučajno. Imaju dobar tim, sa dosta iskusnih fudbalera, koji dugo igraju u Prvoj ligi. Međutim, ako uđemo u utakmicu kao što znamo, budemo agresivni na svakom dijelu terena i ako uspijemo da nametnemo naš stil igre od prvog minuta, mislim da dobar rezultat neće izostati", optimista je fudbaler Nikšićana, Vladan Bubanja.

Bonus video: