Sutjeska sa plus osam otišla na pauzu, Savović: Zadovoljni idemo na odmor; Nikač: Na pravom smo putu

Sutjeska u 19. kolu savladala Podgoricu 3:0 i iskoristila poraz Budućnosti od Rudara u Pljevljima

3293 pregleda 2 komentar(a)
Savović, Foto: Telekom 1. CFL/FSCG
Savović, Foto: Telekom 1. CFL/FSCG

Fudbaleri Sutjeske na zimsku pauzu odlaze sa osam bodova više u odnosu na Dečić, a devet više u odnosu na najvećeg rivala - Budućnost.

Nikšićani su danas kraj Bistrice savladali Podgoricu (3:0) u 19. kolu Telekom Prve crnogorske fudbalske lige i iskoristili poraz Budućnosti od Rudara u Pljevljima (3:1), dok je Dečić na domaćem terenu savladao Zetu (1:0).

Tim Milije Savovića, dakle, ima osjetniju bodovnu prednost pred drugi dio šampionata. Ekipa je danas prekinula niz od pet mečeva bez pobjede i četvrti put ove sezone bila bolja od tima sa "DG arene" (tri pobjede u prvenstvu, jedna u Kupu).

"Poslije krize rezultata danas smo ostvarili ubjedljivu pobjedu. Mogli smo i ubjedljivije da slavimo, čak i u prvom poluvremenu da riješimo meč. Zadovoljan sam - prvi smo na tabeli, imamo razliku u odnosu na protivnika. Sigurno da smo ispunili očekivanja i želje, koje smo imali na početku sezone. Zadovoljni idemo na odmor", kazao je za RTCG po završetku utakmice trener Sutjeske, Milija Savović.

Meč je prelomio Darko Nikač. Po ulasku u igru, u 70. minutu je pogodio prečku, a onda je loptu u mrežu sproveo Božo Marković, da bi nakon toga u roku od dva minuta Nikač postigao dva pogotka. Golgeter je polusezonu završio sa šest pogodaka i najefikasniji je strijelac Sutjeske.

"Mislim da smo odigrali dobar meč. Mučili smo se u 1. poluvremenu, ali smo zasluženo pobijedili. Do trijumfa smo došli malo teže. Na pravom smo putu", Nikač.

Podgorica je prekinula niz od pet mečeva bez poraza u šampionatu. Ekipa polusezonu završava na 8. mjestu sa četiri boda manje od Mornara.

"Pružili smo otpor onoliko smo mogli. Sutjeska je bila strpljiva, čekala momenat da nas kazni. Pored kadrovskih i svih drugih problema pokušali smo da izvučemo povoljan rezultat, ali objektivno nijesmo imali snage da to uradimo do kraja. Čestitam igračima na svemu što su uradili otkad ih treniram", rekao je trener Podgorice, Nenad Vukčević za RTCG.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: