Nevjerovatan kiks golmana Obale Slonovače, Sijera Leone u finišu do boda, gužva u grupi F (VIDEO)

U grupi F, uoči posljednjeg kola, Mali i Gambija imaju po četiri boda, Tunis tri

6161 pregleda 0 komentar(a)
Sa utakmice Tunisa i Mauritanije, Foto: Reuters
Sa utakmice Tunisa i Mauritanije, Foto: Reuters

Selekcija Sijera Leonea nakon remija u prvom kolu sa Alžirom (0:0), večeras je uzela bod i Obali Slonovače - meč drugog kola grupe E na Afričkom kupu nacija završen je 2:2.

Sijera Leone je do boda stigla u trećem minutu sudijske nadoknade, a strijelac je bio Alhadži Kamara. Prethodno je golman Obale Slonovače, Badra Ali Sangare napravio veliki kiks - lopta mu je ispala iz ruku nakon dodavanja glavom jednog odbrambenog saigrača.

Obala Slonovače je u 12. minutu mogla do vođstva, ali je Kesi promašio penal. Ipak, u 25. minutu popularni "slonovi" su poveli, a strijelac je bio napadač Ajaksa, Sebastijan Aler.

Sijera Leone je u drugom poluvremenu izjednačila, preko Muse Kamare, da bi novo vođstvo Obali Slonovače donio Nikolas Pepe. Potom je u finišu Alhadži Kamara iskoristio poklon i postavio konačan rezultat.

Obala Slonovače nakon dva kola ima četiri, a Sijera Leone dva boda.

A nakon dva kola u grupi F vodi se velika borba za nokaut fazu. Poslije današnjih mečeva za plasman među 16 najboljih konkurišu Mali, Tunis i Gambija.

Tunis je bio ubjedljiv protiv Mauritanije - 4:0. Već nakon 10 minuta bilo je 2:0, a strijelci su bilio Matluti i Kazri.

U drugom poluvremenu je Kazri postigao još jedan gol, a konačan rezultat postavio je Džaziri. U finišu je Msakni promašio penal.

Tunis ima tri boda, dok Mali i Gambija, koji su danas u međusobnom meču remizirali (1:1) imaju po četiri boda.

Mali je poveo preko Konea, koji je u 79. minutu realizovao jedanaesterac. Bod Gambiji donio je Musa Barou, takođe iz penala, u 90. minutu.

U narednom kolu Tunis igra protiv Gambije, a Mali protiv Mauritanije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: