"Dijamant" Džeko sačuvao Inter u 90, nula u derbiju u Rimu

"Nerazuri" bolji od Venecije - 2:1

16828 pregleda 24 reakcija 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Inter je odigrao možda i najslabiji meč u sezoni, Venecija desetkovana koronavirusom prevazišla sebe - na "Đuzepe Meaci" je dugo izgledalo da šampion Italije "klizi" ka velikom kiksu.

Ali, preživio je - slavio je 2:1 golom Edina Džeka u 90. minutu koji je zatresao mrežu glavom poslije maestralnog centaršuta Denzela Damfrisa.

Gosti su vodili u Gradu mode od 12. minuta i pogotka Tome Anrija, poravnao je Nikolo Barela u 40.

Imao je Inter dovoljno vremena da preokrene, ali se na pravu šansu u nastavku čekalo sve do finiša kada je Damfris prošao po desnoj strani, centrirao, a Džeko pogodio za trijumf.

"Ne postoje lake utakmice, ovo je još jedna potvrda. Imali smo u posljednje vrijeme dva meča od po 120 minuta (Juventus u Superkupu i Empoli u Kupu Italije), između tih duela gostovanje Atalanti, sve to je ostavilo traga. Patili smo, ali uradili smo dovoljno da pobijedimo. I to je najvažnije", rekao je Džeko.

"Nerazuri" imaju 53 boda, pet više od Milana koji sjutra veče dočekuje Juventus.

Nakon 22. runde Inter će imati utakmicu manje, jer tek treba da odigran odloženi meč sa Bolonjom...

Atalanta je bez devet važnih igrača otputovala u Rim (nije bilo Duvana Sapate, Luisa Murijela, Marija Pašalića, Ruslana Malinovskog...) i uzela bod Laciju - 0:0.

"Nebesko-plavi" su bili bliži trijumfu, najbolje šanse su imali Matija Zakanji i crnogorski reprezentativac Adam Marušić koji je odigrao cijeli meč.

U prvom meču dana su Đenova i Udineze odigrali bez golova.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: