Fabinjo u ulozi golgetera: Liverpul slavio protiv Barnlija, goleada u Lesteru, Totenhem u krizi, Njukasl se budi

Fabinjo postigao pet golova na posljednjih sedam utakmica, Vulverhempton sanja Ligu šampiona, Njuksal stigao do treće uzastopne pobjede

11366 pregleda 0 komentar(a)
Fabinjo, Foto: Reuters
Fabinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.02.2022. 19:26h

U odsustvu Sadija Manea i Mohameda Salaha ulogu prvog golgetera Liverpula preuzeo je Fabinjo i bio jedan od najboljih igrača "redsa", dok su Senegalac i Egipćanin učestvovali na Afričkom kupu nacija.

U međuvremenu Salah i Mane su se priključili ekipi, bili na terenu danas protiv Barnlija, ali je ponovo najzaslužniji za novu pobjedu Liverpula bio Fabinjo - Brazilac je postigao jedini pogodak, a tim Jirgena Klopa slavio minimalnim rezultatom i nastavio potjeru za Mančester sitijem.

Nakon današnje pobjede "redsi" imaju devet bodova manje i utakmicu manje od aktuelnog šampiona.

Meč protiv Barnlija riješen je pet minuta prije kraja prvog poluvremena - Trent je ubacio loptu, a Fabinjo iz drugog pokušaja savladao Poupa i postigao peti pogodak na posljednjih sedam utakmica u svim takmičenjima.

Liverpul je danas mogao do pogotka i preko Sadija Manea, poslije još jednog centaršuta Trenta, u finišu je šansu imao i Žota, dok je Barnli prijetio preko Vouta Veghorsta, koji je u završnici zbog povrede izašao iz igre.

Lester i Vest Hem su u zanimljivom meču remizirali - 2:2.

"Čekićari" su poveli već u 10. minutu - Diop je poslao dugu loptu, na pravom mjestu bio Boven, koji je zatresao mrežu i nastavio sa sjajnim partijama ove sezone.

Lester je izjednačio u 45, kada je Tilemans pogodio iz penala, dok je preokret kompletirao Pereira u 57. minutu.

Konačan rezultat postavio je Doson, glavom nakon centaršuta Bovena.

Totenhem je u krizi - tim Antonija Kontea danas je na domaćem terenu izgubio od Vulverhemptona 2:0 i vezao treći poraz u Premijer ligi.

"Vukovi" su oba pogotka postigli u prvom dijelu - preko Himenesa u 6. i Dendonkera u 18. minutu.

Vulverhempton se nakon današnje pobjede potpuno uključio u borbu za plasman u Ligu šampiona.

U dobrom ritmu je Njukasl, koji je danas na domaćem terenu savladao Aston Vilu 1:0. Jedini pogodak postigao je Kiran Tripije, nakon fantastičnog slobodnog udarca.

Tripije je i na prethodnom susretu, protiv Evertona postigao gol iz slobodnog udarca.

"Svrake" su stigle do treće uzastopne pobjede i najavile bolje dane u nastavku sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: