Policija kaže da je spriječila sukob dvije navijačke grupe

Četiri povrijeđa lica i za sada samo jedan privedeni navijač - epilog prekinutog duela Budućnosti i Dečića

28858 pregleda 11 komentar(a)
Navijači i fudbaleri Budućosti (arhivska fotografija), Foto: FK Budućnost
Navijači i fudbaleri Budućosti (arhivska fotografija), Foto: FK Budućnost

Organi reda spriječili su sukob navijača Dečića i Budućnosti danas u Tuzima, kaže se u saopštenju Uprave policije.

Jedan od derbija 23. kola Telekom 1. CFL prekinut je u 17. minutu, kod vođstva gostiju 1:0, zbog opšteg meteža na montažnim tribinama, gdje su se navijači gađali stolicama, ali i jurnjave oko igrališta kada su ka betonskoj tribinije letjele kamenice.

"Službenici Uprave policije su danas na fudbalskoj utakmici, koja se igrala između Dečića i Budućnosti na stadionu u Tuzima, spriječili sukob navijača. Za sad je jedno lice privedeno u službene prostorije, dok se na identifikaciji ostalih učesnika nereda radi", kaže se u saopštenju Uprave policije.

Epilog meča sada je u rukama Takmičarske, pa Disciplinske komisije Fudbalskog saveza.

Dvije su mogućnosti. Prva, manje vjerovatna - da se meč odigra do kraja bez prisustva navijača, a druga da se registruje službenim rezultatom 3:0 u korist jednog tima.

Nadležne komisije bi u tom slučaju morale da utvrde ko je odgovran (odgovorniji) za prekid - gostujući navijači, koji su prvi ubacivali stolice u teren i započeli metež, ili domaćin koji je organizator utakmice, a pitanje je da li su preduzete dovoljne bezbedonosne mjere da se meč izgura do kraja.

Rezervni golman Budućnosti Đorđije Pavličić udaren je u glavu na terenu, nakon prekida, od strane neidentifikovanog lica.

Povezani članci

05. Mart 2022.

Novi šamar CG fudbalu: Prekinut meč u Tuzima

"Na utakmici u Tuzima je u 17. minutu došlo je do sukoba dvije grupe navijača, na način što je došlo do međusobnog gađanja plastičnim stolicama, kamenicama i drugim predmetima. Brzom intervencijom policije spriječen je dalji sukob, a gostujući navijači su udaljeni sa tribine i u pratnji policije napustili utakmicu. Utakmica je odlukom delegata fudbalskog saveza, prekinuta. Za sad su se četiri lica javila na ukazivanje ljekarske pomoći zbog povreda zadobijenih prilikom incidenta", navodi se dalje u saopštenju UP.

"Pripadnici policije, koji su obezbjeđivali fudbalsku utakmicu, su u cilju sprečavanja narušavanja javnog reda i mira, upotrijebili ručni sprej sa nadražujućim dejstvom, kao sredstvo prinude. Preduzimaju se intenzivne aktivnosti na identifikaciji svih učesnika ovog incidenta, a o ishodu preduzetih radnji javnost će biti blagovremeno obaviještena", navodi se na kraju saopštenja.

Bonus video: