Sudbina šampiona Evrope u rukama britanske Vlade

Nakon vijesti da će imovina Romana Abramoviča, uključujući i vlasništvo nad klubom, biti zamrznuta, te da je na taj način onemogućena i prodaja, pitanje je šta će da bude sa Čelsijem

2051 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Invazija Rusije na Ukrajinu poremetila je i fudbalsku scenu, a direktno pogođen je šampion Evrope.

Nakon vijesti da će imovina Romana Abramoviča, uključujući i vlasništvo nad klubom, biti zamrznuta, te da je na taj način onemogućena i prodaja, pitanje je šta će da bude sa Čelsijem.

Finansiranje je ograničeno, ugroženo je funkcionisanje, s tim da bi Vlada Britanije trebalo da da specijalnu licencu kako bi klub mogao da ispuni svoje obaveze, te kako bi osoblje i igrači bili plaćeni.

Što se tiče prodaje, samo je jedno rješenje...

"Sasvim je jasno da vlada ne želi da dođe do bilo kakve transakcije koja bi koristila Abramoviču lično, jer je to suprotno sankcijama. Ali, ako se Abramovič odriče bilo kakve komercijalne koristi od prodaje kluba tako što novac ne bi bio njegova imovina, već upotrijebljen u filantropske svrhe, onda je moguće da bi vlada dozvolila prodaju po tom osnovu. Ali, pod ovakim uslovima, Abramovič ne može da proda klub", kazao je advokat Stiven Tejlor za britanske medije.

Ruski magnat je ranije najavio da će prihod od prodaje biti proslijeđen fondaciji za pomoć porodicama žrtava rata u Ukrajini.

Bonus video: