Levandovski poručio upravi Bajerna da neće novi ugovor

Poljak nezadovoljan ponašanjem uprave, Barselona prati situaciju i spremna je da reaguje

4147 pregleda 3 komentar(a)
Robert Levandovski, Foto: Reuters
Robert Levandovski, Foto: Reuters

Dileme više nema - Robert Levandovski je poručio Bajernu da neće produžiti ugovor, a želja mu je da pređe u Barselonu piše njemački Sky.

Poljski napadač je upravi Bajerna saopštio da želi novi izazov u karijeri, te da mu novac nije motiv.

Levandovski je, pišu mediji, razočaran ponašanjem uprave Bajerna koja mu još zvanično nije ponudila nastavak saradnje. Nije bilo razgovora o ugovoru, plati, pa je napadač poručio sportskom direktoru Hasanu Salihamidžiću "da je gotovo".

Još jedan razlog zbog kojeg Levandovski želi da napusti "Alijanc arenu" je nezadovoljstvo radom trenera Julijana Nagelsmana. Poljak smatra da Naglesman previše komplikuje sa taktikom...

Inače direktor Bajerna, Oliver Kan rekao je nedavno da nema govora o rastanku sa napadačem.

"Leva ostaje sa nama još jednu sezonu najmanje. To je sigurno. Nijesmo ludi da pričamo o transferu igrača koji daje 30-40 golova svake sezone", kazao je Kan.

Istina, sve ovo ne znači da će Levandovski otići već ovog ljeta. Ugovor mu ističe tek za godinu dana, ali Bajern će vjerovatno pokušati da zaradi, kako ne bi došao u situaciju da igrač ode bez obeštećenja.

Transfer Levandovskog procjenjuje se na 40 miliona eura. A Barselona pažljivo prati situaciju i spremna je da izdvoji toliko novca. Ali, "balugrana" ne može Levandovskom ponuditi godišnju platu u iznosu od 24 miliona eura bruto, budući da napadač toliko zarađuje u Bajernu. Levandovski mora da pristane na značajno smanjenje plate, ukoliko na kraju nastavi karijeru u Barsi. Mada Levandovski je rekao da mu novac nije prioritet, pa dogovor vrlo lako može da bude postignut.

Levandovski je u Bajern došao 2014. godine iz Borusije Dortmund. U Njemačkoj igra već 12 godina, pa je možda i vrijeme za, kako je rekao fudbaler Bajerna, "novi izazov".

Bonus video: