"Vatromet" u derbiju bez rezultatskog značaja - Budućnost opet nadigrala Sutjesku (4:2), Dečić i Iskra u Evropi

Bez pobjednika u mečevima za opstanak: Rudar - Podgorica 1:1, Jezero - Zeta 0:0.

30721 pregleda 27 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Sutjeska kao da je na odmoru nakon osvojene titule, Budućnost motivisana i "našpanovana" kao da je nedavno počela prvenstvo - treću pobjedu zaredom, treću ubjedljivu, ostvarili su Podgoričani protiv aktuelnog šampiona, ovoga puta 4:2.

Najveći crnogorski derbi nije imao rezultatskog značaja, no za izabranike Aleksandra Nedovića kao da se igrala treća utakmica polufinala Kupa, jer su je odigrali kao prve dvije, u kojima su rivalu dali ukupno pet golova.

Spektakularno prvo poluvrijeme odigrala je Budućnost, koje je dobila sa 3:0, propustila da iskoristi penal (Giljen odbranio Petroviću), imala barem još dva česta zicera.

Drešković je postigao autogol, kapiten Budućnosti Vasilije Terzić majstorski iz slobodnog udarca "skinuo paučinu", a Viktor Đukanović ljevicom, takođe efektno, pogodio suprotni ugao.

Sutjeska se konačno probudila početkom nastavka, pokazala da nije došla na izlet, a uz nekoliko prilika mrežu su pogodili Marko Matanović i Vladan Bubanja.

Nisu Nikšićani, međutim, mogli do preokreta - sudbinu im je zapečatio Lazar Mijović, fantastičnim golom iz okreta - od prečke, sa ivice šesnaesterca.

Čak devet golova dala je Budućnost najvećem rivalu u tri utakmice, igrane u posljednjih mjesec.

Dečić je preokrenuo protiv Petrovca (2:1) i matematički osigurao plasman u Evropu, a isto je uradila Iskra - dva kola prije kraja.

Danilovgrađani su u odlučujućem meču golom Balše Sekulića pobijedili Mornar sa 1:0 za plasman u prvo kolo kvalifikacija za Ligu konfrenecija.

Na dnu tabele, sve je isto kao i prije ovog kola, s tim što su do kraja ostale dvije runde - bez pobjednika su završeni dueli za opstanak Rudar - Podgorica (1:1) i Jezero - Zeta (0:0).

Šta slijedi - Jezeru je u posljednja dva kola i bod dovoljan izbori opstanak, dok Rudar da bi izbjegao baraž mora da dobije oba meča, a Petrovac ili Jezero da izgube svoja dva. Dakle, teška misija za Pljevljake...

Zeta i Podgorica nastavljaju trku za izbjegavanje direktnog ispadanja - bodovno su poravnati dva kola prije kraja, s tim je tim sa DG arene u prednosti zbog boljeg međusobnog skora.

Podgorica do kraja dočekuje Iskru i gostuje Dečiću, Zeta čeka Rudar, ide na noge Iskri.

Rezultati

BUDUĆNOST - SUTJESKA 4:2

Meldin Drešković (autogol) 7, Vasilije Terzlć 36, Viktor Đukanović 40, Lazar Mijović 74. - Marko Matanović 60, Vladan Bubanja 66.

(Golman Sutjeske Giljen odbranio je penal Petroviću u 26. minutu)

DEČIĆ - PETROVAC 2:1

Velizar Janketić 17, Anđelko Jovanović 61. - Adnan Bašić (penal) 11.

ISKRA - MORNAR 1:0

Balša Sekulić 59.

RUDAR - PODGORICA 1:1

Ivan Bojović 13. - Dušan Vuković 39.

JEZERO - ZETA 0:0

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: