Milan na milimetar od titule

„Rosoneri” golovima Rafaela Leaoa u 56. i Tea Ernandesa u 75. minutu savladali Atalantu 2:0, pa im je u posljednjem kolu dovoljan i bod na gostovanju Sasuolu. Sve bi moglo da bude gotovo večeras, ako Inter ne slavi protiv Kaljarija na Sardiniji

15373 pregleda 10 komentar(a)
Heroji „San Sira”: Teo Ernandes i Rafael Leao, Foto: REUTERS/Daniele Mascolo
Heroji „San Sira”: Teo Ernandes i Rafael Leao, Foto: REUTERS/Daniele Mascolo

Navijači Milana čekaju "skudeto" od 2011. godine, sada je tako blizu - "rosoneri" su savladali Atalantu 2:0 i već večeras bi mogli da proslave 19. titulu prvaka Italije.

Tim Stefana Piolija ima pet bodova više od gradskog rivala Intera, koji večeras na Sardiniji (20.45) mora da savlada Kaljari da bi ostao u igri do posljednjeg kola.

Milan bi i u tom slučaju bio na pragu trona, jer bi mu bio dovoljan bod na gostovanju Sasuolu, čak i ukoliko aktuelni šampion savlada i Kaljari i Sampdoriju za sedam dana.

Derbi 37. kola riješen je u 2. poluvremenu, a heroji su bili igrači koji cijele sezone nose Piolijev tim - Rafael Leao i Teo Ernandes.

Portugalski krilni napadač je u 56. minutu još jednom pokazao brzinu, umakao Teunu Kopmajnersu i pogodio kroz noge Huana Musoa za erupciju oduševljenja na "San Siru".

Devetnaest minuta kasnije sve je bilo gotovo, nakon sjajnog solo-prodora i pogotka francuskog lijevog beka...

Bonus video: