Bolji od Levandovskog i Halanda: Kristofer Nkunku - najbolji fudbaler Bundeslige

Fudbaler Lajpciga obilježio sezonu u Bundesligi i zasluženo osvojio ovu nagradu

7092 pregleda 0 komentar(a)
Kristofer Nkunku, Foto: Reuters
Kristofer Nkunku, Foto: Reuters

Ni Robert Levandovski, ni Erling Haland, ni Patrik Šik - fudbaler Lajpciga Kristofer Nkunku proglašen je za najboljeg igrača Bundeslige za sezonu 2021/2022.

Najboljeg igrača Bundeslige biraju navijači, klubovi i novinari. Nkunku je potpuno zasluženo osvojio ovo priznanje, budući da je tokom sezone čak četiri puta osvojio nagradu za igrača mjeseca.

Napadač "bikova" je blistao ove sezone u Bundesligi - na 34 utakmice je postigao 20 pogodaka, a imao je još 15 asistencija. Bio je prvi igrač koji je stigao do dvocifrenog broja pogodaka i asistencija, a u martu je i debitovao za fudbalsku reprezentaciju Francuske.

Odličan je bio i na evropskoj sceni. Sa Lajpcigom je igrao Ligu šampiona, gdje je u grupnoj fazi na šest mečeva postigao sedam pogodaka, uz dvije asistencije. Njemačka ekipa je takmičenje u Ligi šampiona završila na trećem mjestu, pa je sezonu nastavila u Ligi Evrope, gdje je u polufinalu eliminisana od Rendžersa. Nkunku je u Ligi Evrope odigrao šest utakmica i postigao je tri pogotka.

Najzaslužniji je što je Lajpcig nakon katastrofalnog starta sezonu u Bundesligi završio na četvrtom mjestu, pa će i naredne sezone igrati u Ligi šampiona.

Nkunku ima priliku da osvoji i trofej sa ekipom - Lajpcig u subotu, u finalu Kupa, igra protiv Frajburga i ima priliku da prvi put u istoriji trijumfuje u ovom takmičenju.

Kristofer Nkunku je u Lajpcig došao 2019. godine iz PSŽ-a, a ugovor mu ističe 2024. godine.

Bonus video: