Liverpul će se boriti do posljednjeg daha, može li Stivi Dži da osvoji titulu za "redse"

"Redsi" su u pretposljednjem kolu savladali Sautempton u gostima 2:1, ostali na bod zaostatka za Mančester sitijem uoči završnih 90 minuta

8507 pregleda 6 komentar(a)
Fudbaleri Liverpula, Foto: Reuters
Fudbaleri Liverpula, Foto: Reuters

Liverpul će se boriti do posljednjeg daha za titulu u Premijer ligi.

"Redsi" su u pretposljednjem kolu savladali Sautempton u gostima 2:1, ostali na bod zaostatka za Mančester sitijem uoči završnih 90 minuta.

Sada im ostaje nada u nekadašnjeg kapitena, legendu kluba, čovjeka koji nikada nije osvojio titulu sa Liverpulom, ali bi možda mogao da je osvoji za Liverpul.

Siti u posljednjem kolu dočekuje Aston Vilu, čiji je trener Stiven Džerard - tim Pepa Gvardiole pobjedom bi odbranio krunu, ako Vila napravi iznenađenje na Etihadu, Liverpul bi trijumfom nad Vulverhemptonom postao šampion.

Nakon iscrpljujućeg meča u finalu FA kupa sa Čelsijem i osvajanja drugog trofeja, a pred utakmicu godine - finale Lige šampiona protiv Reala 28. maja, Jirgen Klop je morao da rotira.

Odmarao je Salaha, Manea, Van Dajka, Tijaga Alkantaru, Luisa Dijasa, Robertsona, Aleksander-Arnolda... ali je i "rezervni" sastav bio dovoljno dobar za "svece".

Počelo je loše, Redmond je pogodio za 1:0 u 13. minutu. U tom trenutku, Siti je bio šampion...

Sedam minuta kasnije Japanac Minamino je poravnao, a preokret potpisao Matip neobičnim golom sredinom drugog poluvremena...

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: