Bećiraj još pamti i žali zbog promašaja pod Goricom: Sada želim Kup sa Dečićem (VIDEO)

“Mogu da shvatim navijače, ali mislim da nema razloga da čujem zvižduke. Između mene i njih je uvijek bila posebna konekcija, oni znaju koliko ih poštujem”, kaže Bećira

11170 pregleda 7 komentar(a)
Fatos Bećiraj, Foto: Telekom 1. CFL/FSCG
Fatos Bećiraj, Foto: Telekom 1. CFL/FSCG

Fatos Bećiraj je u januaru 2008. došao u Budućnost i postao legenda.

Jedan od najomiljenijih igrača koji je nosio plavo-bijeli dres, fudbaler koji je golovima, borbom i skromnošću zauvijek osvojio srca navijača, sjutra će biti na suprotnoj strani u meću za trofej - 33-godišnji napadač biće golgeterski adut Dečića u finalu Kupa Crne Gore.

Dao je jedan gol pod Goricom kao igrač rivalskog tima, u prvenstvenom duelu, ali nedjeljni ima neuporedivo veću važnost.

“U Budućnosti sam stekao afirmaciju, veza sa klubom i navijačima je neraskidiva, traje 14 godina. Uvijek sam bio zahvalan što sam dobio mogućnost da se dokažem. Ali, kao profesionalac znam da za klub u kome igraš moraš da daš sve i da pokušavaš da pobjeđuješ. Tako će biti i sjutra”, kazao je Bećiraj.

I kada je otišao iz Budućnosti, pod Goricom se skandiralo njegovo ime, svaki put kada istrči u dresu reprezentacije. U nedjelju - možda će biti i zvižduka.

“Mogu da shvatim navijače, ali mislim da nema razloga da čujem zvižduke. Između mene i njih je uvijek bila posebna konekcija, oni znaju koliko ih poštujem”, kaže Bećiraj.

U dresu Budućnosti je osvojio prvu, istorijsku titulu - 2008. godine, ali je nekoliko dana prije šampionske proslave bio tragičar u finalu Kupa.

Nakon 120 minuta i 1:1 sa Mogrenom, Bećiraj je promašio šut u penal-ruletu i trofej je otišao u Budvu.

“Žalim za tim i sada, jer bi to bio prvi trofej za Budućnost. Sjećam se kao da je bilo danas, imao sam 19 godina. Trener Branko Babić mi je rekao da šutiram penal, ali sam bio toliko umoran da sam mu rekao da ne mogu. Nisam bio u pet igrača, ali morao je da šutira i šesti. On je rekao - moraš ti, neću da pitam nikoga drugoga. Nisam pobjegao od odgovornosti, nikad to nisam radio. Promašio sam. Srećom, brzo smo osvojili titulu i preboljeli Kup”, kazao je Bećiraj.

Ne krije da bi mu osvajanje ovog trofeja u dresu Dečića donekle bila satisfakcija za taj poraz.

“Nedostaje mi ovaj Kup i naravno da želim da ga osvojim. Želim i da vratim povjerenje koje mi je Dečić ukazao. Imao sam još godinu ugovora u Kazahstanu, mogao sam da ostanem, ali Dečić me je želio jako. Kada sam vidio projekat odlučio sam da dođem”, rekao je Bećiraj.

Bonus video: