Nema Jovetića, vraća se Mugoša: Imamo obavezu da odigramo najbolje što možemo

Fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra pod Goricom u 20.45 otvara B Ligu nacija duelom protiv Rumumije. Napadač Inčon junajteda vraća se u nacionalni tim nakon osam mjeseci

13239 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Bez Stefana Savića u odbrani, Stevana Jovetića i Uroša Đurđevića u napadu...

Nije prvi put, čak i naprotiv - previše često se to događa, da Crna Gora takmičarsku utakimicu odigra bez najboljih fudbalera, igrača koji su sposobni da naprave razliku.

Rumunija stiže u Podgoricu na startu B Lige nacija (sjutra, 20.45), a selekcija Miodraga Radulovića ponovo će u otežanim okolnostima pokušati da izvuče dobar rezultat i na pravi način otvori novi ciklus i paklenu junsku seriju od četiri takmičarska meča u 11 dana.

Jedna, ipak, dobra okolnost kada je u pitanju napad - Stefan Mugoša vraća se u nacionalni tim, nakon osam mjeseci, a prethodni meč odigrao je u septembru prošle godine, kada se povrijedio u sudaru sa protivničkim golmanom na Gibraltaru.

Premalo je u prethodnom periodu Mugoša bio sa reprezentacijom, dugačak put iz Koreje, ali posebno - kovid resrtikcije, sprječavale su ga da se pridruži saigračima.

Sada je, međutim, ponovo tu, spreman da preuzme glavu ulogu u napadu.

"Igram dobro, u formi sam, sezona je krenula odlično. Nadam se da ću nastaviti tako i u dresu reprezentacije. Nisam neko vrijeme bio sa našim momcima i uželio sam se nastupa za nacionalnu selekciju. Jedva čekam mečeve, posebno pod Goricom, gdje naši navijači prave sjajnu atmosferu", kaže Mugoša, koji je ove sezone u dresu Inčona na 15 utakmica postigao čak 11 golova i prvi je strijelac K-lige.

Povratak u reprezentaciju i odmah naporan ritam, nikad toliko takmičarskih mečeva u tako kratkom periodu.

"Očekuje nas jako težak ciklus koji je za sve nas nepoznanica. Četiri utakmice u desetak dana, biće naporno, ali tu smo, nema većeg motiva nego igrati za reprezentaciju. Potrudićemo se da damo sve od sebe i ostvarimo što bolji rezultat. Imamo problema da povredama, kao svaki put, ali za nacionalni tim igraju najbolji, ko god izađe na teren - siguran sam da će dati sve što može. Želimo dobar učinak u junu", poručio je Mugoša, strijelac 11 golova u dresu reprezentacije.

Na startu Rumuni, najteži rival u grupi u kojoj su još Finska i Bosna i Hercegovina - tako barem smatraju u taboru naše selekcije.

"Analizirali smo ih, stvarno imaju kvalitet, nekoliko pojedinaca igra u vrhunskim evropskim klubovima. Ipak, i mi se pitamo. Dosta zavisi od nas. Selektor nas je pripremio odlično i svi željno očekujemo start u Ligi nacija", dodao je Mugoša.

Bez Savića i Jovetića biće, naravno, mnogo teže...

"Šteta što mi nismo kompletni, ali bez obzira na sve, imamo obavezu da odigramo najbolje što možemo i da ostvarimo rezultate sa kojima ćemo biti zadovoljni. Dosta zavisi od prve utakmice. Ukoliko otvorimo takmičenje kako bi trebalo, biće nam lakše u nastavku, makar sa psihološke strane", kazao je Mugoša.

Bonus video: