Remi najpravedniji ishod, Marušić spriječio slavlje BiH

Gosti poveli golom Luke Menala u 62. minutu, izjednačio as Lacija 15 minuta kasnije uz malo sreće, koja je „hrabrim sokolima” nedostajala u 1. poluvremenu, kada je Vladimir Jovović nakon sjajnih driblinga zatresao prečku

45044 pregleda 67 komentar(a)
Slavlje fudbalera BiH nakon gola Luke Menala na stadionu pod Goricom, Foto: Reuters/Stevo Vasiljević
Slavlje fudbalera BiH nakon gola Luke Menala na stadionu pod Goricom, Foto: Reuters/Stevo Vasiljević
Ažurirano: 11.06.2022. 23:34h
Završeno
22:34h

Kraj pod Goricom, remi je napravedniji ishod - Crna Gora i BiH su podijelili bodove u 3. kolu grupe 3 B Lige nacija (1:1).

Gosti su poveli golom napadača zagrebačkog Dinama Luke Menala u 62. minutu, nakon greške Andrije Vukčevića i Žarka Tomaševića, da bi u 77. uz malo sreće izjednačio Adam Marušić.

As Lacija je šest minuta kasnije mogao i da preokrene, ali je Ibrahim Šehić odlično intervenisao.

Crna Gora na polovini takmičenja ima četiri boda, kao i Finska. Prva je BiH sa pet, posljednja Rumunija sa tri, koja je osvojila večerašnjom pobjedom nad Fincima (1:0).

Tim Miodraga Radulovića u utorak gostuje u Bukureštu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
22:32h

Izmjene za Crnu Goru u 1. minutu sudijske nadoknade - ulaze Risto Radunović i Marko Vukčević umjesto Seada Hakšabanovića i Marka Vešovića.

22:31h

Nova šansa za Crnu Goru - u 89. minutu je sa 20 metara pokušao Sead Hakšabanović, ali je lopta otišla preko prečke.

22:25h

Velika šansa za Marušića u 84. minutu! Odlično je povukao loptu, dodao je Seadu Hakšabanoviću, koji mu je vratio, a as Lacija odlično šutirao i natjerao Ibrahima Šehića da spriječi preokret. Sudija Danijele Orsato i njegov pomoćnik nisu vidjeli tu odbranu, zbog toga i nema kornera.

22:24h

Mijenja se i virtuelna tabela grupe 3 - prva je i dalje BiH, ali sada sa pet bodova, Finska i Crna Gora u ovom trenutku imaju po četiri, Rumunija tri.

22:23h

Selektor Miodrag Radulović je nakon izjednačenja ubacio Aleksandra Šćekića umjesto Marka Jankovića.

22:19h

Nikola Krstović je donio energiju, oslobodio se čuvara, dodao loptu do Adama Marušića, koji je u 77. minutu šutirao sa ivice šesnaesterca, a lopta zakačila Anela Anhmedhodžića i završila u mreži.

22:16h

Draško Božović je centrirao, Žarko Tomašević sa druge stative glavom vratio loptu, ali samo do golmana Šehića. Kapiten se žali na povredu, zamijeniće ga Nikola Šipčić čim mu bude dozvoljeno.

22:12h

BiH vodi pod Goricom 1:0, isti rezultat je i u duelu Rumunija - Finska, ali za domaće, Ako ostane ovako, BiH će na polovini grupe 3 biti prva sa sedam bodova, Finci će imati četiri, a Crna Gora i Rumunija po tri.

22:10h

Selektor BiH, Ivajlo Petev, ne želi da rizikuje sa ratobornim Kolašincem, zamijenio ga je Eldar Ćirić.

22:08h

Draško Božović i Nikola Krstović su u 67. minutu ušli umjesto Miloša Raičkovića i Vladimira Jovovića.

22:05h

Koškanje nakon starta Seada Kolašinca, ali se sve brzo smirilo. Sudija Danijele Orsato daje žute kartone momku kojeg zna iz Serije A - Adamu Marušiću, kao i Kolašincu.

22:03h

Greška odbrane Crne Gore, ispali su Andrija Vukčević i Žarko Tomašević, što je kaznio rezervista Luka Menalo u 62. minutu i lako savladao Milana Mijatovića.

22:03h

Pokušaj Miloša Raičkovića sa 25 metara, ali bez opasnosti za goste.

22:02h

Umjesto Miralema Pjanića, u 61. minutu ulazi Smail Prevljak, napadač belgijskog Eupena koji je pogađao u remiju u Finskoj i u pobjedi nad Rumunijom.

22:01h

BiH bolja u prvih 15 minuta nastavka, ali je Mijatović raspoložen i brani sve. Očigledno je da vezisti Crne Gore gube bitku na sredini terena, nešto mora da se mijenja.

22:00h

Nova šansa za goste. Probao je u 58. minutu rezervista Menalo, ali je pogodio u dobro postavljenog Mijatovića.

21:54h

Selektor Miodrag Radulović je postao na zagrijavanje napadača Nikolu Krstovića i veziste Vukana Savićevića i Draška Božovića.

21:53h

Još jedna odlična odbrana Milana Mijatovića, koji je zaustavio šut Rada Krunića sa ivice šesnaesterca.

21:52h

BiH je malo bolje počela 2. poluvrijeme, ali izrazitih šansi nema.

Bonus video: