Savićević: Ako je Island mogao na EP, možemo i mi

"Optimista sam po pitanju svega i vjerujem da možemo da odemo na jedno veliko takmičenje"

9007 pregleda 15 komentar(a)
Savićević na utakmici sa Finskom, Foto: Reuters
Savićević na utakmici sa Finskom, Foto: Reuters

Nakon junskih mečeva u Ligi nacija Crna Gora je u odličnoj poziciji u Ligi B - sedam bodova i drugo mjesto na tabeli sa bodom manje od Bosne i Hercegovine bilans je nakon četiri utakmice u ovom takmičenju.

Selekcija Miodraga Radulovića boriće se u septembru za plej-of, ali i za plasman u Ligu A.

"Hrabri sokoli" su sjajno junsko izdanje krunisali pobjedom protiv Rumunije u Bukureštu. Ekipa je odigrala odlično, a istakao se i Vukan Savićević. Fudbaler turskog Samsuna vjeruje da Crna Gora može da ode na veliko takmičenje.

"Nisam sam bio dugo u repezentaciji, ali uvijek kada sam tu vidim da ovaj tim kvalitet. Ne govorim to zbog ove pobjede, već stvarno mislim da imamo kvalitet i da svaku utakmicu treba da igramo napadački. Možemo da uradimo mnogo, bez obzira na to ko je na terenu. Znate da nismo na ovom meču imali dva najbolja igrača, Stevana i Stefana, ali ni Marušića i Hakšabanovića, ali smo znali šta želimo. Optimista sam po pitanju svega i vjerujem da možemo da odemo na jedno veliko takmičenje. Ako je Island otišao na EP, onda možemo i mi, jer smo talentovaniji. Treba samo u septembru nastavimo tamo gdje smo u Bukureštu stali", poručio je Savićević.

Savićević u preostala dva septembarska susreta najavljuje ofanzivnu Crnu Goru. "Sokoli" prvo gostuju BiH, a onda dočekuju Finsku.

"U fudbalu je to tako, kada hoćeš da igraš treba da griješeš. Iskreno, bolje da primim gol kada hoću da igram, nego da ga primim kada sam defanzivan, kao što je bilo u Finskoj. Ne mislim tu ništa oko taktike, ali mi kao ekipa smo se povukli u Helsinkiju i ne treba da igramo. Treba da ramišljamo pobjednički u svakoj utakmici. U preostale dvije utakmice odigraćemo ofanzivno i na pobjedu, kao što je bilo u Rumuniji ", kazao je fudbaler Samsunspora.

Bonus video: