Mugoša ide kod Inijeste: Visel Kobe plaća milion Inčonu za "najboljeg napadača u istočnoj Aziji"

Japanski klub sreman da plati otkupnu klauzulu za crnogorskog reprezentativca

25688 pregleda 11 komentar(a)
Foto: K League
Foto: K League

Stefan Mugoša saigrač sa Andersom Inijestom?

Japanski mediji pišu da će crnogorski napadač preći u Visel Kobe, koji je spreman da plati milion eura, koliko iznosi otkupna klauzula, ali i da gotovo duplira Mugošinu godišnju platu u odnosu na onu koju prima u korejskom Inčon junajtedu.

Da je transfer 30-godišnjeg napadača iz Koreje u Japan blizu realizacije, govori i tekst japanskog "N Sporta", koji doslovno piše da se "Mugošino srce već okrenulo prema Kobeu".

Mugoša je najbolji strijelac Inčon junajteda, već je postao legenda kluba, a ove sezone se nalazi i na vrhu liste strijelaca korejske K-lige, sa 14 golova na 15 utakmica.

Zahvaljujući njemu, Inčon junajted, koji se u prethodne dvije sezone borio za opstanak, sada je četvrti na tabeli.

Visel Kobe, međutim, tavori u Japanu - posljednji je na tabeli na polovini sezone, ima pet bodova manje od prvog tima koji je u bezbjednoj zoni.

Inijesta očigledno ne pomaže dovoljno, potrebni su Mugošini golovi...

"Trener Inčona Jo Sung-Hvan pokušao je tokom treninga da sustigne Mugošu kako bi ga uvjerio da nastave s postignućima koje zajedno stvaraju, uz trend uspona ekipe, čvršće veze sa navijačima i svijetlu viziju kluba, za razliku od prethodnih godina. Inčonov predlog da se Mugoši poveća plata, međutim, manji je od iznosa koji je predložio Visel Kobe", piše japanski "N Sport".

Mugoša je u trendu posljednjih dana, odigrao je simultanku u dresu reprezentacije Crne Gore na gostovanju Rumuniji u Ligi nacija, kada je postigao sva tri gola u pobjedi 3:0, a het-trik je upisao i u prvom meču po povratku u Inčon (4:1 protiv Gangvona).

Šta je problem sa Kobeom? Klub čiji dres, osim Inijeste, nosi još jedan bivši igrač Barselone Bojan Krkić, nalazi se u krizi, ne samo rezultatskoj - i pokušće da je riješi promjenom strategije dovođenja fudbalera.

Mugoša bi trebalo da bude prvi korak...

"Visel Kobe je do sada koristio politiku regrutovanja velikih evropskih zvijezda kako bi povećao vrijednost brenda na temelju njihove finansijske snage (primjer Inijeste), ali kada su se suočili s velikom krizom, izgleda da mijenaju smjer - zato sve daju za najboljeg napadača u istočnoj Aziji", opisuje "N Sport" Stefana Mugošu.

Čelnici Inčon junajteda odavno su odredili otkupnu klauzulu za crnogorskog napadača (milion) i sada se suočavaju s teškom misijom da ga zadrže.

"Iz perspektive navijača Inčona, odlazak legende kluba je razočaravajući", dodaje "N sport".

Navijači korejskog kluba već prihvataju novu realnost...

"Inčonov san ovdje se završava", napisao je jedan na društvenim mrežama...

"Dobro je da smo se spasili, nećemo se boriti za opstanak, ali ćemo se bez Mugoše ubrzo preseliti u donju polovinu tabele", dodao je drugi.

Bonus video: