Sutjeska u Razgradu: Imamo kvalitet da ugrozimo Ludogorec

Meč na "Huvefarma areni" igra se sjutra u 20.45 po lokalnom, a 19.45 po našem vremenu. Revanš je 12. jula na "DG areni" u Podgorici

6627 pregleda 9 komentar(a)
Sa treninga fudbalera Sutjeske u Razgradu, Foto: FK Sutjeska
Sa treninga fudbalera Sutjeske u Razgradu, Foto: FK Sutjeska

Fudbaleri Sutjeske igraju sjutra protiv Ludogoreca u Razgradu prvu utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Meč na "Huvefarma areni" počinje u 20.45 po lokalnom, a 19.45 po našem vremenu. Revanš je 12. jula na "DG areni" u Podgorici.

Nikšićani su danas u poslijepodnevnim česovima, letom preko Varne, stigli u Razgrad, trenirali su na stadionu na kojem će igrati meč, a sudeći po izjavama trenera Milije Savovića, golmana Vladana Giljena i ofanzivca Filipa Kneževićč, sa dosta samopouzdanja ulaze u meč protiv velikog favorita.

Hendikep za crnogorskog prvaka je odsustvo Filipa Kneževića, koji se povrijedio na posljednjem treningu pred put i nije ni otputovao u Bugarsku.

"Imamo šansi, a ja bih rekao i kvalitet i znanje da ugrozimo protivnika. Spremni smo za taj meč, a vidjećemo kad utakmica počne gdje smo. Znam da nam ne fali samopouzdanja, a analizirali smo protivnika i vidjećemo šta se sve od nas može očekivati i čemu se mi sami možemo nadati", kazao je Savović.

Ludogorec je "dežurni" šampion Bugarske, 11 puta zaredom je osvajao nacionalnu titulu, a redovan je učesnik grupne faze evropskih takmičenja - uglavnom Lige Evrope, a igrao je i Ligu šampiona.

Teška misija očekuje Sutjesku protiv tima koji se 2016. lako obračunao sa OFK Titogradom, 2020. i protiv Budućnosti, ali sve će se vidjeti na terenu.

Čak devet fudbalera napustilo je redove crnogorskog šampiona ovog ljeta, isto toliko je došlo, a po riječima Vladana Giljena - Sutjeska ima bolji tim nego prošle sezone.

"Znamo da je Ludogorec dobra ekipa, ali i mi smo jači nego prije. Ne želim da pominjem i upoređujem budžete dva kluba. Neće biti lako, ali smo spremni da dođemo do rezultata koji bi nam omogućio aktivan revanš", kazao je Giljen.

Sutjeska neće završiti evropsku misiju ni u slučaju ispadanja od Ludogoreca. Klasvik sa Farskih Ostrva najvjerovatnije bi bio rival u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, ali Nikšićani za sada ne razmišljaju o tome.

U mislima je samo Ludogorec.

Bonus video: