Naivna i nervozna Budućnost surovo kažnjena na Islandu

Podgoričani poraženi 2:0 od Breidablika u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija. "Plavi" posljednjih pola sata igrali sa devetoricom, Lazar Mijović promašio najveću šansu kod 0:0

18903 pregleda 39 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Budućnost se sa Islanda vraća razoračana, ali i ljuta prije svega na sebe, sa dva gola minusa (2:0) i čak tri crvena kartona - očigledno sa mnogo problema pred revanš sa Breidablikom koji je u četvrtak pod Goricom.

"Plavi" su dugo imali aktivan rezultat u Kopavoguru, čuvali su 0:0 sve do 88. minuta, ali su pali na sitne stvari - povremene provokacije protivnika, igru na ivici faula, često i preko te ivice...

Neiskusno, naivno za evropska takmičenja - tako je Andrija Ražnatović u 55. isključen jer je neoprezno zamahnuo rukom i udario po licu protivnika, a onda i u 69. Luka Mirković.

Vezista je samo četiri minuta ranije dobio prvi žuti karton, i prije i poslije njega je tražio izmjenu. Do nje nije došlo - uslijedilo je isključenje i nervoza Mirkovića prema klupi zato što je trebalo ranije da ode u svlačionicu. Kao zamijenjen igrač...

I poslije svega toga Budućnost je dočekala najveću šansu na utakmici.

Breidablik - Budućnost
foto: Sofascore

Imao je Lazar Mijović u 71. kada ga je u kontranapad lansirao Zoran Petrović. Mladi napadač je išao sam na golmana Antona Einarsona, ali je šutirao pravo u njega.

Kazna je stigla u finišu, čak dva puta. Prvo je u 88. Kristin Steindorson matirao Miloša Dragojević sa desetak metara, a u 95. je Petrović skrivio penal koji je u 2:0 pretvorio Hoskuldur Gunlaugson.

Ogroman je to kapital nakon svega za Breidablik, a na kraju je isključen i sam Nedović koji je dugo prigovarao sudiji iz Ukrajine Denisu Šurmanu.

Nekoliko puta je imao i pravo, ali ne i kod isključenja svojih igrača...

BREIDABLIK - BUDUĆNOST 2:0 (0:0)

Kopavogur - Stadion Kopavogur. Gledalaca: 700. Sudija: Denis Šurman (Ukrajina). Strijelci: Steindorson u 88. i Gunlaugson (penal) u 96. minutu. Žuti kartoni: Torvaldson (Breidablik), Đuričković, Mirković, Janković (Budućnost). Crveni kartoni: Ražnatović u 55. i Mirković u 69. minutu.

Breidablik: A. Einarson - Gunlaugson, Muminović, Margeirson, Ingvarson - V. K. Einarson, Sigurjonson, Ejlofson, Svantorson (80. Sou), Torhalson (74. Steindorson), Torvaldson.

Budućnost: Dragojević - Đuričković, Dakić, Adžić, Ražnatović - Janković, Mirković, Terzić - Mijović (84. Lusero), Milošević (60. Petrović), Đukanović (72. Novović).

Bonus video: