Nedović: Maksimalno ofanzivno i sportskim faktorom do preokreta

Budućnost će u revanšu biti bez standardnih prvotimaca Mirkovića i Ražnotovića, koji su dobili crvene kartone na Islandu, ali i bez trenera Nedovića koji je, takođe, isključen u finišu meča

4747 pregleda 4 komentar(a)
Nedović i Đukanović, Foto: FK Budućnost
Nedović i Đukanović, Foto: FK Budućnost

Budućnost će protiv Breidablika, u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija, igrati u najofanzivnijem mogućem sastavu, najavio je trener Aleksandar Nedović uoči meča koji se igra u četvrtak od 20 i 30 pod Goricom.

I mora da bude tako, jer je prije sedam dana na Islandu, podgorički tim poražen sa ubjedljivih 2:0, u utakmici u kojoj je platio visoku cijenu nervoze i tenzija.

Golovi su primljeni u finišu i to sa dva igrača manje, nakon isključenja Ražnatovića i Mirkovića.

“Izaćićemo sa najofanzivnijim sastavom koji imamo da pokušamo da 'lomimo' utakmicu od prvog minuta”, kazao je Nedović.

Nadoknaditi dva gola zaostatka nije lako, nije ni nemoguće, ali, osim fudbalskih i igračkih kvaliteta, timske organizacije, moraju da se ispune i drugi uslovi, koji nisu ispunjeni u prvom meču.

Potrebni su pozitivne emocije i fokus isključivo na igru, a ne na sudije ili ponašanje protivničkih igrača, što je, kako kažu u Budućnosti, bio uzrok “emotivne nestabilnosti” na Islandu.

“Isključivo sportskim faktorom ćemo tražiti prolaz u narednu rundu. Potrebna nam je podrška, ali da bismo je imali mi moramo da igramo kvalitetno. Ako mi budemo pravi, imaćemo vjetar u leđa. Oni su ekipa koja ima manje talenta, igraju na više kontakata i tranzicija, mi moramo našim talentom i mladošću da preskočimo ovu prepreku”, naglasio je Nedović.

U ofanzivnoj postavi važnu ulogu imaće Viktor Đukanović, najmlađi i najtalentovaniji fudbaler Budućnosti, 18-godišnjak od koga se očekuju golovi.

Đukanović je sa dva gola protiv Lapija u gostima, riješio plasman u 2. kolo kvalifikacija. Vjeruje da bi nešto slično mogao da ponovi u duelu sa Breidablikom.

“Ekipa je uvijek na prvom mjestu, a ja sam dobro počeo sezonu. Najvažnije je da ostavimo srce na terenu, kao što i hoćemo, vjerujem da možemo da napravimo rezultat koji nas vodi dalje. Vjerujem i da mogu da postignem gol, da pomognem timu da ostvari cilj”, kazao je Đukanović.

Budućnost će u revanšu biti bez standardnih prvotimaca Mirkovića i Ražnotovića, koji su dobili crvene kartone na Islandu, ali i bez trenera Nedovića koji je, takođe, isključen u finišu meča.

Bonus video: