Nikšićke Vojvode "tjeraju" Savovića: Za nas on ne može da bude trener Sutjeske

"Vojvode" su na svom Facebook profilu saopštile da „iz dobro poznatih razloga, Savović ne može biti trener Sutjeske", te da se taj stav "neće promijeniti kakvi god rezultati da budu u budućnosti"

17502 pregleda 33 komentar(a)
Foto: Facebook/Vojvode
Foto: Facebook/Vojvode

Dominantno osvojena titula u Crnoj Gori, pa loše predstavljanje u Evropi i - problemi u Sutjesci.

Navijači nikšićkog kluba poručili su treneru Miliji Savoviću da za njih on više nije trener!

"Vojvode" su na svom Facebook profilu saopštile da „iz dobro poznatih razloga, Savović ne može biti trener Sutjeske", te da se taj stav "neće promijeniti kakvi god rezultati da budu u budućnosti".

I na jučerašnjem meču protiv Jezera (3:0), bilo je jasno da navijači žele promjene na klupi, transparentnom na kome je bio ispisan red vožnje vozova na relaciji Nikšić - Podgorica.

Sutjesku je u kvalifikacijama za Ligu šampiona lako eliminisao Ludogorec, a u Ligi konferencija crnogorski prvak je bio slabiji od Klaksvika sa Farskih ostrva.

Savović se našao na udaru i zbog rezultata, i zbog učinka u prelaznom roku, te dovođenja igrača iz inostranstva, Bugarina Nenova i Holanđanina Konrada, koji nisu bili ni na klupi protiv Jezera, nakon loših izdanja na četiri evropska meča, te u Bijelom Polju, protiv Jedinstva (1:1) na startu crnogorske lige.

Trener Sutjeske je u subotu rekao da je lako riješiti problem, ako neko misli da je on problem, ali je kazao da "činjenice govore drugačije".

"Za šta treba da odgovaram? Za to što sam osvojio titulu? Što sam napravio toliko reprezentativaca? Što je toliko mladih igrača uključeno u ekipu? Je li to nešto što je negativno u svemu ovome što smo radili godinu? To što neko misli - dok sjedi u kafani i analizira onako napamet i paušalno - to je njegova procjena, ali nije relevantna i nije bitna, niti će se tretirati i u o njoj razmišljati“, rekao je Savović, uz napomenu da je "u Crnoj Gori sve vezano za neke vanfudbalske stvari i za neke poteze raznih ljudi koji žele ne znam kakve uticaje".

Kazao je i da je bilo nemoguće zadržati šampionsku ekipu...

"Ubijeđen sam da bi ekipa koja je igrala prošle godine, da je ostala na okupu, mogla da se nosi i sa Ludogorecom, a posebno sa Klaksvikom. Jednostavno, nismo u mogućnosti da tako nešto napravimo. To je poznato svima koji se bave fudbalom. Ove godine svi naši klubovi ostali su bez skoro cijelog tima. Onda su sve oči uprte u nas i očekuje se od igrača i trenera da za 15 ili 17 treninga naprave ekipu, koja će da se kvalifikuje u grupnu rundu nekog takmičenja. To je nemoguće", rekao je Savović.

Bonus video: