Albanska mafija stoji iza Džakinog žutog kartona?

Džaka je osumnjičen da je namjerno dobio žuti karton u posljednjih deset minuta meča sa Lidsom, 18. decembra prošle godine pri rezultatu 4:1 za Arsenal, jer je odugovlačio sa izvođenjem slobodnog udarca

10547 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Reprezentativac Švajcarske Granit Džaka sredinom juna našao se pod istragom posebnog odjeljenja Nacionalne kriminalističke agencije Velike Britanije (NCA), zbog sumnje da je upleten u kladioničarsku prevaru, a kako je prenio Dejli mejl, istražitelji sumnjaju da je u čitav slučaj umiješana i albanska mafija, prenosi Tanjug.

Džaka je osumnjičen da je namjerno dobio žuti karton u posljednjih deset minuta meča sa Lidsom, 18. decembra prošle godine pri rezultatu 4:1 za Arsenal, jer je odugovlačio sa izvođenjem slobodnog udarca.

Alarm su izazvale velike uplate u kladionicama na scenario u kome vezista Arsenala dobija žuti karton u posljednjih 10 minuta. Sada su se navodno pojavili dokazi da su značajne sume izražene u kriptovalutama uplaćene na pomenuti događaj u Albaniji.

Uz to, NCA istražuje tvrdnje da je u Džakin slučaj umiješan i Alban Jusufi, bivši švedski fudbaler albanskog porijekla, koji je 2017. dobio četvorogodišnju zabranu bavljenja fudbalom jer je švedski sud dokazao da je učestvovao u pokušaju namještanja utakmice između AIK-a i Geteborga u švedskom šampionatu.

Tada su Jusufi i nekadašnji fudbaler Mančester sitija Dikson Etuhu pokušali da potplate golmana AIK Kirjakosa Stamatopulosa da ne pruži maksimum na meču protiv Geteborga. Utakmica nikada nije odigrana zbog prijave oko potencijalnog namještanja.

Sada postoje navodni dokazi da je i Alban Jusufi uplatio ozbiljne sume novca da će Granit Džaka dobiti žuti karton u posljednjih deset minuta utakmice protiv Lidsa.

Džaka je rođen u Bazelu, ali su njegovi roditelji Albanci iz Podujeva. Njegov rođeni brat Talant nastupao je za selekciju Albanije.

Bonus video: