Mitrović silan protiv Van Dajka, Nunjes je vrhunsko pojačanje: Remi Fulama i Liverpula

Meč u Londonu završen 2:2

9116 pregleda 9 komentar(a)
Mitrović je nadigrao Van Dajka, Foto: Reuters
Mitrović je nadigrao Van Dajka, Foto: Reuters

Već na startu Premijer lige jedan od kandidata za titulu je ispustio bodove - Liverpul je danas remizirao (2:2) u gostima sa Fulamom.

U Londonu je blistao dvostruki strijelac Aleksandar Mitrović. Pogodio je za 1:0 i 2:1 i nadigrao Matipa i Van Dajka.

Strijelci za Liverpul bili su Darvin Nunjes i Mohamed Salah. Egipćanin je šestu sezonu zaredom strijelac na otvaranju Premijer lige.

"Redsi" nisu oduševili, naročito je igra bila loša u prvom poluvremenu, za razliku od povratnika u Premijer ligu, koji je danas možda i zaslužio pobjedu.

Fulam je od starta krenuo ofanzivno, diktirao ritam, pritiskao rivala i već poslije nekoliko minuta imao šansu preko Mitrovića, ali je lopta otišla pored gola.

Reprezentativac Srbije se ispravio u 32. minutu - Džordan Henderson je ostao da leži, igrači Fulama nisu izbacili loptu, krenuli su u kontru, Tete je centrirao, a Mitrović, pored danas očajnog Trenta, glavom zatresao mrežu.

Mitrović postiže gol
Mitrović postiže golfoto: Reuters

Tek nakon primljenog gola Liverpul je bio kreativniji, Luis Dijas je pogodio stativu, a Firmino nije mogao da dođe do lopte nakon centaršuta Endija Robertsona.

U drugom poluvremenu se u igri Liverpula ništa nije mijenjalo do ulaska Nunjesa. Urugvajac je na teren ušao u 51. minutu, a 13 minuta kasnije efektno, petom na asistenciju Salaha zatresao mrežu.

Imao je Nunjes još jedan pokušaj petom, prije pogotka, ali je Rodak dobro intervenisao.

U tim momentima je Livrerpul preuzimao inicijativu, Fulam se branio i krenuo u kontru u 72. minutu - Mitrović je ušao u šesnaesterac, Van Dajk ga oborio, a arbitar dosudio penal. Potom je srpski reprezentativac bio siguran i sa 11 metara.

"Redsi" su izjednačili u 80. minutu - centaršut Trenta, lopta se srećno odbila od Nunjesa i došla do Salaha. Egipćanin nije pogriješio.

U finišu je i Henderson pogodio prečku, a treba spomenuti i šansu Fulama iz 57. minuta kada je Kebano pogodio stativu.

Bonus video: