Prvenstvo tek počelo, a u Nikšiću kriza: Bodova je malo, paklen raspored tek predstoji

Sutjeska poslije tri kola ima četiri boda, na terenu se muči, a težak raspored tek slijedi

17556 pregleda 13 komentar(a)
Fudbaleri Sutjeske, Foto: FSCG
Fudbaleri Sutjeske, Foto: FSCG

Fudbaleri Sutjeske su u Evropi igrali loše i na isti način nastavili u domaćem šampionatu.

Crnogorski šampion sinoć je poražen u Baru od Mornara 2:1, nakon tri kola ima samo četiri boda i daleko je od prošlogodišnjih partija. Sutjeska je sinoć drugi put zaredom izgubila od Mornara, ali ovaj poraz mnogo više boli od prethodnog koji je došao u trenutku kada je titula već bila obezbijeđena.

Tri meča – pobjeda nad Jezerom, blijedi remi sa Jedinstvom u Bijelom Polju i poraz u Baru bilans su koji kraj Bistrice niko nije očekivao. Identičan učinak poslije tri kola ekipa je imala u sezoni 2020/2021, a tada je završila na drugom mjestu sa ogromnih 28 bodova manje od Budućnosti.

Tada je na klupi sjedio Dragan-Gaga Radojičić, koji je otkaz dobio u novembru i nakon 11 kola i serije od četiri meča bez pobjede, kada je već bilo jasno da od titule nema ništa.

Radojičića je koštao niz od četiri utakmice bez pobjede (po dva remija i poraza), a u prvom meču nakon njegovog odlaska Sutjeska je izgubila od Jezera u Nikšiću, na čijoj klupi je sjedio Milija Savović, aktuelni trener Nikšićana. Upravo je Savović na ivici otkaza i uprava će odlučiti da li će trener, koji je ekipi donio titulu prethodne godine nastaviti sa radom kraj Bistrice. Savović, interesantno, nije dao izjavu za medije nakon pobjede nad Jezerom i u najavi meča protiv Mornara.

Lošiji početak od ove Sutjeska je imala u sezoni 2015/2016 – tada je nakon tri kola imala tri boda i sezonu završila na petom mjestu sa skromna 54 boda.

Ekipa je prošle sezone dobre partije iz Evrope prenijela u šampionat, da bi i ove sezone u 1. CFL nastavila sa istim izdanjima kao na evro-sceni. Samo što se za razliku od prethodne, ove sezone situacija promijenila za 180 stepeni.

Sutjesku je prošle sezone krasila ubjedljiva igra protiv autsajdera. Ekipa je u prvenstvu samo jednom savladala najvećeg rivala – Budućnost, a Podgoričani su bili bolji i u Kupu. I Dečić je dva puta uzimao mjeru Savovićevoj ekipi, ali su bodovi dolazili u susretima protiv, uslovno rečeno, „manjih timova“. Ove sezone Sutjeska se i protiv „manjih“ muči.

Ekipa se više može ne vaditi na neuigranost, jasno je i da prelazni rok nije najbolje urađen. U timu sinoć nije bio Bugarin Julijan Nenov. Nije ga bilo ni protiv Jezera, dok je Holanđanin Konrad sinoć igrao u drugom poluvremenu, a da li je šansu iskoristio ostaje upitno.

Pred ekipom je i težak raspored – slijedi meč sa Iskrom u Nikšiću, a onda derbi protiv Budućnosti u Podgorici i Dečića na domaćem terenu. Prije početka sezone Sutjeska je, uz Dečić i Budućnost, bila kandidat za titulu, ali bi već krajem avgusta knjiga mogla da se svede na dva imena – ona iz Podgorice i Tuzi.

Bonus video: