Miličković umjesto Savovića?

Nikšićki klub će sjutra objaviti rastanak sa trenerom koji je Sutjesci prošle sezone dominantno donio titulu

8334 pregleda 19 komentar(a)
Boris Miličković, Foto: FK Sutjeska
Boris Miličković, Foto: FK Sutjeska

Milija Savović, nezvanično, više nije trener Sutjeske. Zvanično bi sve trebalo da bude objavljeno sjutra.

Ko će biti novi trener?

Čelnici kluba najvjerovatnije će tražiti trenera koji je Nikšićanin, ne zato što misle da su treneri iz Nikšića bolji nego treneri iz drugih gradova, već da bi napravili kakav-takav "balans" - odavno u ekipi nije bilo manje fudbalera iz Nikšića nego na početku ove sezone.

U evropskim mečevima startovala su samo trojica - Vladan Giljen, Nikola Stijepović i Novica Eraković. U prvenstvenim mečevima situacija je bila tek nešto malo bolja u tom smislu...

To je, između ostalog, ono i što najviše zamjera onaj dio nikšićke fudbalske javnosti, uključujući i najvatrenije navijače, koji žele promjene...

Ko je, međutim, na raspolaganju? Lista nije predugačka - Miljan Radović, koji je smijenjen prošlo ljeto uoči dolaska Savovića, Nikola Rakojević koji osvojio prethodne dvije titule i koji je tvorac najvećih evropskih uspjeha (ljeto 2019).

Ekipu bi mogao da preuzme Boris Miličković, piše portal "Onogošt", koji je do sada bio u stručnom štabu Savovića, a bio je i koordinator omladinske škole.

Fudbalsku karijeru počeo je u Sutjesci, gdje je dugo bio i trener mlađih kategorija, a vodio je i pionirsku i kadetsku reprezentaciju Crne Gore.

Ako dobije povjerenje, ostaje da se vidi da li će biti na privremenoj, ili trajnoj osnovi...

Bonus video: