Rastali se Budućnost i Nedović

Nedović je klupu podgoričkog kluba preuzeo posljednjeg dana jula prošle godine, naslijedivši Mladena Milinkovića, dvostrukog šampiona, kome je tada "presudio" katastrofalan učinak na evropskoj sceni i četiri ubjedljiva poraza od Helsinkija i Torshavna

25069 pregleda 67 komentar(a)
Nedović na promociji avgusta 2021., Foto: FK Budućnost
Nedović na promociji avgusta 2021., Foto: FK Budućnost

Aleksandar Nedović više nije trener Budućnosti.

Kako "Vijesti" saznaju, na današnjem, vanrednom sastanku dogovoren je raskid saradnje, nakon lošeg starta sezone na domaćoj sceni i eliminacije iz Evrope, u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Nedović je, ipak, platio ceh porazima u prva dva meča crnogorskog šampionata, i to "glatka", od Petrovca (4:2) i Dečića (2:0), koji su doveli do toga da je Budućnost prvi put od 2006. godine na začelju tabele i bez boda u 180 minuta prvoligaškog fudbala.

Iz Budućnosti će se, kako saznajemo, oglasiti u utorak.

Nedović je klupu podgoričkog kluba preuzeo posljednjeg dana jula prošle godine, naslijedivši Mladena Milinkovića, dvostrukog šampiona, kome je tada "presudio" katastrofalan učinak na evropskoj sceni i četiri ubjedljiva poraza od Helsinkija i Torshavna.

"Volio bih kada budem napuštao klub da ostavim situaciju kakva je bila kao kada sam otišao kao igrač, a to je stabilno stanje. A ako bih otišao na veći nivo, to bi značilo da sam dobro radio, da se nešto proizvelo, da su došli trofeji, pa i da se napravio pomak u Evropi", govorio je Nedović na promociji početkom avgusta.

Budućnost je pod njegovim vođstvom ostala bez titule, ali je osvojila Kup Crne Gore i nastavila trofejni niz na domaćoj sceni.

Na evropskoj jeste napravljen pomak u odnosu na ljeto 2021. - preskočena je prva prepreka, kosovski Lapi, ali ne i islandski Breidablik.

Kao i uvijek, lista kandidata za trenera Budućnosti uvijek je interesantna crnogorskoj fudbalskoj javnosti, a danas se u fudbalskim krugovima, nakon saznanja da je Nedović pred odlaskom, pojavilo interesantno ime - navodno, ozbiljan kandidat je Branko Brnović, koji je bio na klupi "plavih", kada je na čelo kluba došao Veselin Mijač, ali koga je brzo zamijenio Mladen Milinković.

Ranije danas, i Sutjeska se rastala sa trenerom - otišao je Milija Savović, koji je sa nikšićkim klubom osvojio titulu prošle sezone.

Sutjeska je, međutim, razočarala na evropskim mečevima, pa je poput Budućnosti prošlog ljeta, eliminisana od ekipe sa Farskih ostrva (Klaksvik) u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Bonus video: