Remi Petrovca i Dečića, Sutjeska i Budućnost slavili pred derbi

Petrovac i Dečić izjednačeni na vrhu, Jezero na trećem mjestu

39990 pregleda 34 komentar(a)
Foto: Meridianbet 1.CFL
Foto: Meridianbet 1.CFL
Ažurirano: 16.08.2022. 22:01h

Derbi 4. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige između Petrovca i Dečića na stadionu "Mitar-Mićo Goliš" završen je neriješeno (2:2), pa nakon četiri kola obje ekipe imaju po 10 bodova.

Dva najveća crnogorska kluba - Budućnost i Sutjeska - nagovijestila su izlazak iz krize. Budućnost je u gostima na debiju Miodraga Džudovića savladala Rudar (1:0), dok je Sutjeska u Nikšiću, takođe na debiju Nenada Brnovića, bila sigurna protiv Iskre (3:0). Nikšićani i Podgoričani osvojili su po tri boda pred derbi narednog vikenda pod Goricom.

ODLIČAN MEČ U PETROVCU

Sjajan meč odigran je večeras u Petrovcu, a već poslije pet minuta Dečić je vodio 2:1.

Prvo je Igor Ivanović u trećem minutu sjajno plasirao loptu, koju je golman Milan Jelovac samo ispratio pogledom.

Petrovac je minut kasnije izjednačio - Danilo Pešukić je pogriješio, loptu uzeo Dejan Perović i zatresao mrežu. Bio je to prvi gol koji je Dečić primio ove sezone.

Odmah nakon toga gosti su došli do novog vođstva, a gol je postigao Fatos Bećiraj. Sjajno je asistirao Draško Božović.

Igralo se otvoreno nakon tog perioda, napadali su i jedni i drugi - Faust je pokušao u 27, Balša Dubljević tri minuta kasnije, dok je na drugoj strani priliku imao Stefan Denković.

U istom ritmu nastavilo se i u nastavku, Mendi na jednoj, te Denković na drugoj strani su prijetili, ali pogotka nije bilo do 74. minuta. Tada je Mendi šutirao, Marković odbranio, a lopta na drugoj stativi došla do Rodriga Fasuta koji je lagano zatresao mrežu i postavio konačan rezultat.

FRANCUZ POGODIO NA DEBIJU, BRNOVIĆ STARTOVAO POBJEDOM

Sutjeska je već poslije četiri minuta imala gol prednosti protiv Iskre - Dragan Grivić je ubacio loptu u šesnaesterac, Novica Eraković odigrao povratni pas, a Filip Knežević iz drugog pokušaja savladao Marka Kordića.

Knežević je danas bio najopasniji fudbaler Nikšićana. Konstantno je prijetio, mogao da postigne i više od jednog gola.

Osim Kneževića, nekoliko šansi imao je i mladi Dušan Vuković.

I u drugom poluvremenu Nikšićani su napadali, pokušali da ranije riješe pitanje pobjednika, a do drugog gola stigli u 84. minutu - Holanđanin Konrad je sa desne strane pronašao Sahlija, a Francuz postigao gol na debiju u dresu Sutjeske.

Konačan rezultat postavio je Novica Eraković koji je u četvrtom minutu sudijske nadoknade pogodio iz penala.

MIJOVIĆ DONIO TRI BODA PODGORIČANIMA

Fudbaleri Budućnosti savladali su danas u gostima Rudar (1:0) i upisali prvu pobjedu ove sezone, a i prvu pod vođstvom novog trenera - Miodraga Džudovića.

Jedini gol na meču postigao je Lazar Mijović u 66. minutu.

Nije današnji meč u Pljevljima obilovao šansama. Obje ekipe su bile oprezne, a prvi su na meču zaprijetili domaći - u 21. minutu je Zečević centrirao, a Nikolić glavom sa nekoliko metara šutirao preko gola.

Već minut kasnije Budućnost je zaprijetila - Đukanović je lijepo prošao sa lijeve strane, šutirao, a Muminović odbranio.

I to je bilo sve u prvom poluvremenu. U nastavku ista slika, obje ekipe su igrale prilično oprezno, a onda je u 66. minutu Mijović šutirao sa distance, a lopta završila u mreži.

Do kraja meča domaći su pokušali preko Bojovića, a onda je u 84. minutu Šahman šutirao, Talović skrenuo loptu, a Pavličić odlično reagovao.

Jezero je u finišu meča došlo do pobjede nad Jedinstvom u Bijelom Polju (1:0), a jedini gol postigao je Vojin Pavlović u petom minutu sudijske nadoknade.

Arsenal je nakon preokreta savladao Mornar - 2:1. Sva tri pogotka na Trening kampu FSCG viđena su u drugom poluvremenu, a prvi su poveli Barani preko Marka Ćetkovića.

Izjednačio je Ivan Bulatović, a preokret režirao Hulijan Montenegro.

Rezultati:

Rudar - Budućnost 0:1

(Lazar Mijović 66)

Sutjeska - Iskra 3:0

(Filip Knežević 4, Ouijdi Sahli 84, Novica Eraković iz penala 90+4)

Jedinstvo - Jezero 0:1

(Vojin Pavlović 90+5)

Momčilo Dulović (Jedinstvo) dobio crveni karton u 86. minutu

Petrovac - Dečić 2:2

(Rodrigo Faust 74, Dejan Perović 4 - Igor Ivanović 3, Fatos Bećiraj 5)

Arsenal - Mornar 2:1

(Ivan Bulatović 65, Hulijan Montenegro 77 - Marko Ćetković 47)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: