Real je gazda Madrida: Rodrigo i Valverde za radost "merengesa" u gradskom derbiju

Real bolji od Atletika - 2:1

10076 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbaleri Reala su imali 83 minuta prednost od dva gola protiv gradskog rivala Atletika, ali su u finišu meča primili gol i na kraju izdržali nalete domaće ekipe i slavili.

Aktuelni španski i evropski šampion je pobijedio 2:1 i nakon šest kola zadržao besprekoran učinak u La Ligi. Sa druge strane "kolćonerosi" su na 7. mjestu sa osam bodova manje od gradskog rivala.

Real je oba pogotka postigao u prvom poluvremenu, a strijelci su bili Rodrigo u 18. i Valverde u 36. minutu, da bi gol za Atletiko postigao Ermoso u 83.

Prvu šansu na meču imao je Felipe u šestom minutu, ali je njegov udarac završio preko gola. Zatim je pokušao i Kongdobija u 17. minutu, da bi 60 sekundi kasnije Real poveo - Valverde je počeo akciju, nakon kombinovanja lopta je došla do Čuamenija koji je fantastično asistirao Rodrigu, a Brazilac lijepim udarcem matirao Oblaka.

U 25. minutu "kolćonerosi" su imali fenomenalnu priliku, Grizman je šutirao sa ivice šesnaesterca, a Kurtoa sjajno reagovao i zaustavio udarac.

Nakon toga 2:0 za Real - Modrić je majstorski izbacio Vinisijusa, koji je pogodio stativu, a na odbijenu loptu naletio Valverede, zatresao mrežu i nastavio sa odličnim izdanjima. Urugvajac je na posljednjih 10 mečeva postigao četiri pogotka, a ima i tri asistencije.

U drugom poluvremenu "merengesi" su svjesno prepustili inicijativu gradskom rivalu, ali su napadi Atletika bili bezopasni. Nije bilo ritma, napadi nisu bili opasni... Sve do 83. minuta kada je Mario Ermoso, Realovo dijete, nakon kornera postigao gol i postavio konačan rezultat.

Ermoso je zbog dva žuta kartona morao ranije da završi utakmicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: