Sutjeska jesenji šampion, Budućnost izgubila u Danilovgradu

Sutjeska u posljednjem kolu prvog dijela sezone slavila u Bijelom Polju protiv Jedinstva 4:0, Budućnost u Danilovgradu izgubila od Iskre 3:0

42762 pregleda 27 komentar(a)
Konrad postiže gol u Bijelom Polju, Foto: FSCG
Konrad postiže gol u Bijelom Polju, Foto: FSCG
Ažurirano: 07.12.2022. 20:14h

Fudbaleri Sutjeske su jesenji šampioni Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.

Ekipa Nenada Brnovića danas je u 19. kolu savladala Jedinstvo u Bijelom Polju 4:0 i na tabeli se izjednačila sa ekipom Budućnosti, koja je u Danilovgradu izgubila od Iskre 3:0.

Obje ekipe imaju po 37 bodova, ali Nikšićani imaju bolju gol razliku. Sutjeska je dala najviše (39), a primila najmanje (13) golova u ligi. Aktuelni šampion danas je do pobjede došao zahvaljujući dvostrukom strijelcu Tajronu Konradu, koji je postigao 12 golova u sezoni. Konrad je ljetos stigao u Sutjesku, bio je na meti kritika, jer na 13 mečeva zaredom u svim takmičenjima na startu sezone nije postigao gol, a onda je uhvatio zalet 1. oktobra, baš na utakmici sa Jedinstvom u Nikšiću kada je postigao četiri pogotka i postao treći igrač koji je od sticanja nezavisnosti Crne Gore na jednom meču u domaćem šampionatu postigao četiri pogotka. Prije njega to je za rukom pošlo još Zoranu Petroviću, koji je u dresu Mladosti u pobjedi (7:2) protiv Lovćena 2017. godine postigao četiri gola, kao i Ivanu Boškoviću koji je taj učinak imao u dresu Grblja u pobjedi nad Komom (11:0) u maju 2010. godine.

A osim Holanđanina danas su se u listu strijelaca upisali još Dragan Grivić i Oujidi Sahli, koji je postigao sjajan gol, upravo na asistenciju Grivića.

Budućnost je bila blijeda u Danilovgradu, pa ni u trećem međusobnom meču ove sezone nije savladala Iskru (remi i dva poraza). Ekipa Miodraga Džudovića je prekinula niz od šest pobjeda, odnosno osam mečeva bez poraza u Meridianbet Prvoj CFL.

FK Iskra
foto: FSCG

Iskra je povela u finišu prvog poluvremena preko Halila Muharemovića, a u nastavku su pobjedu potpisali Ivan Marković i Damir Kojašević.

Arsenal i Petrovac igrali su 1:1, a golove su postigli internacionalci Mendi za 0:1 i Montenegro za 1:1.

Nije bilo golova u duelu Jezero - Rudar.

Duel Mornara i Dečića je odložen.

Rezultati

Arsenal – Petrovac 1:1 kraj

Hulijan Montenegro 68. - Mamadu Mendi 38.

Jedinstvo – Sutjeska 0:4 kraj

Tajron Konrad 45+4, 90+2, Dragan Grivić 56, Ouidi Sahli 70.

Jezero – Rudar 0:0 kraj

Iskra – Budućnost 3:0 kraj

(Halil Muharemović 41, Ivan Marković 59, Damir Kojašević 69)

Mornar – Dečić odloženo

Standings provided by Sofascore

Bonus video: