Đukanović i zvanično u Hamarbiju: "Doveli smo jednog od najboljih i najtraženijih igrača na Balkanu"

Đukanović je došao iz Budućnosti, a potpisao je ugovor do 2027. godine

15761 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Hammarbyfotboll.se/G40 Studio
Foto: Hammarbyfotboll.se/G40 Studio

Crnogorski fudbaler Viktor Đukanović i zvanično je fudbaler švedskog Hamarbija.

Đukanović je stigao iz Budućnosti, a sa timom iz Švedske dogovorio je petogodišnju saradnju.

Ofanzivac je za Budućnost debitovao sa 16 godina, na debiju protiv Bokelja postigao gol i na 90 utakmica mrežu tresao 19 puta.

"Viktor je u Hamarbi došao kao igrač koji ima i iskustva, ali i nevjerovatan potencijal za napredak, a Budućnost je još jednim transferom pokazala i dokazala da je u posljednjih par godina postala klub koji na najbolji način brine o svojim talentima, što nije bio slučaj ranije. Prije Đukanovića, klub je razvio i prodao Lazara Mijovića i Stefana Milića, a i ubuduće će se oslanjati na mlade snage, jer smo pokazali da uz razvijanje igrača mogu da se osvajaju i trofeji", saopšteno je iz Budućnosti.

Đukanović je igrao za sve crnogorske reprezentativne kategorije (ljetos debitovao za A selekciju), a Budućnost je napustio sa tri trofeja (titula i dva Kupa). Njegovo mjesto u prvom timu je zauzeo 16-godišnji brat Stefan koji igra u veznom redu.

"Viktor može da igra i krilnog i centralnog napadača, sjajan je u igri "jedan na jedan", želi loptu i ne bježi od odgovornosti. Doveli smo jednog od najboljih i najtraženijih igrača na Balkanu, kojeg su pratili mnogi veliki evropski timovi", rekao je sportski direktor Hamarbija Jesper Janson.

Bonus video: