Union je gazda Berlina: Herta ni do koljena gradskom rivalu (VIDEO)

Bundesliga, 18. kolo: Union izjednačen na vrhu sa Bajernom, uz utakmicu više, nakon pete uzastopne pobjede protiv gradskog rivala Herte (0:2)

8368 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Herta je u zoni direktnog ispadanja, Union poravnat na vrhu Bundeslige sa Bajernom - takva je trenutna "raspodjela snaga" u Berlinu.

U gradskom derbiju koji u posljednje vrijeme to i nije, ali ne zbog dominacije Herte, kako bi mnogi pomislili, već zbog snage Union Berlina, na Olimpijskom stadionu slavili su momci u crvenim dresovima - 0:2.

Nestvarno zvuči podatak da je ovo peta uzastopna pobjeda Uniona protiv Herte. Dok "gvozdeni", kako je nadimak Uniona, doživljavaju klupski vrhunac i bore se čak i za titulu, "stara dama" preživljava teške dane. Prošle sezone se izvukla u baražu za opstanak, sada se bori da opet bude u baražu.

Stevan Jovetić je propustio još jedan meč zbog povrede.

Union je poveo u 43. minutu kada je holandski štoper Danilo Doeki pogodio glavom nakon kornera.

Pobjedu je potvrdio Njemac Paul Seguin u 67. minutu, nakon školskog kontranapada i nesebične asistencije Šeralda Bekera sa Surinama.

Union može da se pohvali da je izjednačen na vrhu tabele sa Bajernom, ali Bavarci svoj meč 18. kola igraju danas protiv Frankfurta u Minhenu, što je i derbi kola.

Pobjedu u gostima ostvarila je i Borusija Menhengladbah, savladavši Hofenhajm sa 4:1. Strijelci za Menhengladbah bili su Jonas Hofman 12. i 37, Lars Stindl 83. i Hanes Volf u prvom minutu sudijske nadoknade vremena. Za Hofenhajm je pogodio Ilas Bebu u 80. minutu.

Verder je na svom terenu pobijedio Volfburg sa 2:1, golovima Niklasa Filkruga iz penala u 24. i 77. minutu. Gol za Volfsburg postigao je Kevin Paredes u 90. minutu.

Majnc je kao domaćin pobijedio Bohum sa 5:2, dok je Frajburg na svom terenu savladao Augzburg sa 3:1.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: