Radulović "arhivirao" Bugare i najavio Srbiju: Čeka nas poslastica, istinski spektakl

Selektor crnogorskih fudbalera je zbog suspenzije sa tribina odgledao pobjedu u Razgradu 1:0

22419 pregleda 26 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Miodrag Radulović je bio suspendovan u Razgradu, sa tribina je odgledao pobjedu njegove čete protiv Bugara i trijumfalan start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Radulović i treći put pobjedom počinje takmičarski ciklus, ali je u Bugarskoj bilo teže doći do bodova nego u Rigi protiv Letonije na startu prošlih kvalifikacija za SP, ili Rumunije pod Goricom na otvaranju Lige nacija.

"Sve smo preduzeli da uspješno strarujemo u kvalifikacijama. Kada se ovako igra, kada se ovako bori, onda vas i fudbal nagradi. Čestitam igračima na htjenju, na zalaganju, nije lako ovdje dobiti Bugare", kazao je Radulović za RTCG nakon meča.

Težak meč u Razgradu, Crna Gora možda nije nadigrala domaćina, ali je bila puno opasnija, imala više šansi, pokazala da je bolja selekcija.

"Imali smo dvije ideje u našoj igri, ali smo prvo poluvrijeme opet odigrali bojažljivo, kao da nismo imali kuraži da napadneno. U drugom poluvremenu je bilo drugačije, izašli smo visoko, ušli su Jovetić i Jovović, ubrzali smo igru, što je na kraju presudilo", istakao je Radulović.

"Vidjeli smo šta nam znače Jovetić i Savić, nije ih bilo 80 odsto utakmica u minule dvije godine, prave vođe na terenu, igrači koji daju sigurnost, samopouzdanje cijeloj ekipi".

Potrošnja je, kaže Radulović, bila velika, a velika je bojazan da je Jovović zbog povrede otpao za naredni meč.

"Teren je bio brz, klizav, nije bilo lako igrati, neki fudbaleri su prošli i sa 'mikrotraumama', plašim se i da povreda Jovovića nije bezazlena, ali ćemo vidjeti. Pokušaćemo da se odmorimo dva dana, idemo dalje, ovo je tek početak", kazao je Radulović, najavivš duel sa Srbijom u ponedjeljak veče pod Goricom.

"Očekujem poslasticu, pravi derbi, istinski fudbalski spektakl gdje će navijači uživati u svakom smislu".

Bonus video: