Radulović pred Srbiju: Bugarska nam je dala dodatni optimizam, spremni smo da se suprotstavimo renomiranom rivalu

"Većinu utakmica je Srbija igrala sa jednim napadačem, ali spremićemo se za svaku opciju", rekao je Radulović

34978 pregleda 26 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Crnogorski fudbaleri su u petak u Bugarskoj napravili sjajnu uvertiru za duel sa Srbijom u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Jedan dio posla je odrađen u Razgradu, teži ispit je u ponedjeljak od 20.45 pod Goricom protiv favorita grupe G koji je na na startu rutinski savladao Litvaniju u Beogradu (2:0).

"U dobrom smo momentu nakon Bugarske. Podigla je ta utakmica optimizam kod nas, ali i očekivanja navijača. Imamo jasnu strategiju za ovaj duel i najvažnije je bilo da oporavimo igrače, jer je bila velika potrošnja u Razgradu. Očekujem da odigramo u jakom ritmu svih 90 minuta i da ćemo odgovoriti na zahtjeve", rekao je selektor Miodrag Radulović.

Srbija teško može da iznenadi Crnu Goru, Crna Gora teško može da iznenadi Srbiju.

"Poznajemo dobro protivnika, veoma cijenimo i pojedinačni i timski kvalitet. Odlično je to posložio Dragan Stojković i sve to je dodatni motiv za nas da pokažemo da imamo potencijal. Da odgovorimo renomiranom rivalu na pravi način", dodao je Radulović.

"Sokoli" imaju plan, sa Stevanom Jovetićem u startnoj postavi.

"Znamo šta treba da uradimo. Jovetić je u dobrom raspoloženju i dobroj formi. On i Savić, Marušić, Vešović, Šćekić - sve tu to naši lideri. Vraća se i Tomašević nakon suspenzije, a nadam se da će i Jovović biti spreman", istakao je Radulović.

Ključ utakmice je na sredini terena, smatra selektor:

"Tu nam nedostaje Marko Janković, koji je do sada donosio balans, ali sam siguran da imamo rješenja. Zadovoljan sam kako smo taktički stajali u Bugarskoj, iako je bilo i loših stvari. Ipak, više je bilo onih dobrih".

Srbija sa jednim ili dva napadača - Radulović je spreman na obje varijante:

"Većinu utakmica su igrali sa jednim napadačem, ali spremićemo se za svaku opciju".

Crna Gora već ima tri boda, da li bi bila zadovoljna sa četiri nakon dvomeča?

"Vidjećemo nakon utakmice. Sigurno da želimo da pobijedimo i tako ćemo igrati. Ipak, nećemo se zalijetati, za tim nema potrebe", poručio je selektor.

Bonus video: