Raspoloženi Piksi: Uplašio sam se kada sam vidio da igra Savićević

"Čuo sam se sa Dejanom prije nekoliko dana, pred start kvalifikacija. Čuli smo se i danas, pričali o raznim stvarima. I o tome da je stari hotel Crna Gora promijenio ime u Hilton. Meni se ono prvo ime više sviđa, Dejo se složio sa mnom", rekao je Stojković

43706 pregleda 45 komentar(a)
Foto: FSS
Foto: FSS

Dragan Stojković će sjutra prvi put biti na stadionu pod Goricom još od igračkih dana - sada u ulozi selektora Srbije izlazi na megdan Crnoj Gori u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Bio je raspoložen na konferenciji za medije, pa je na početku pričao i o odnosu sa predsjednikom Fudbalskog saveza Crne Gore Dejanom Savićevićem.

"Čuli smo se prije nekoliko dana, pred start kvalifikacija. Čuli smo se i danas, pričali o raznim stvarima. I o tome da je stari hotel Crna Gora promijenio ime u Hilton. Meni se ono prvo ime više sviđa, Dejo se složio sa mnom", rekao je Stojković.

Prezime Savićević ga je zainteresovalo dok je gledao duel Bugarske i Crne Gore.

"Kada sam vidio da je na terenu Savićević, uplašio sam se, pomislio sam da se Dejo vratio. Onda sam shvatio da je to mladi igrač Vukan", istakao je Stojković.

Potom je najavio borbu i želju Srbije da osvoji tri boda pod Goricom.

"Pratili smo meč Crne Gore u Bugarskoj i nema tajni među nama. Znam čime rival raspolaže, znam i da nema povrijeđenog Marka Jankovića, koji je odličan igrač", kazao je Piksi i nastavio:

"Crna Gora je dobra i mlada ekipa koja ne smije da se potcijeni. To su osjetili Holanđani. Mnogo cijenim Crnogorce, imaju mnogo je dobrih igrača, a analiza koju smo imali će nam dati smjernice pred utakmicu", poručio je Piksi.

Srbija je svakako došla da se nametne.

"Nema mnogo razlike u utakmicama, sve one nose važnost, bodovi imaju potpuno jednaku težinu. Očekujem od svog tima da uvijek bude najbolji na terenu, da osvaja bodove... Sada se pruža druga prilika poslije preskočene prve prepreke i trijumfa nad Litvanijom. Biće kvalitetan meč, uzbudljiv i takmičarski, ali vjerujem da moji momci mogu da iznesu taj teret i da ćemo odigrati kako znamo", rekao je Stojković.

Nema Filipa Kostića zbog povrede.

"To je loša vijest za nas. Ima upalu Ahilove tetive i nije bilo potrebe da se ulazi u bilo kakav rizik. Odluka je bila da se vrati u klub. Meni je uvijek žao kada se igrač povrijedi, za trenera nema ništa gore, ali i to je sastavni dio fudbala. Osjetili smo to u Kataru. Moramo da pronađemo rješenje, sigurno ćemo na teren istrčati sa 11 igrača, ne sa 10", istakao je legendarni fudbaler.

Bonus video: