Rastali se Konte i Totenhem

Totenhem će u nastavku voditi dosadašnji Konteov pomoćnik Kristijan Stelini i Rajan Mejson

7124 pregleda 0 komentar(a)
Konte, Foto: Reuters
Konte, Foto: Reuters

Antonio Konte i zvanično više nije menadžer Totenhema, potvrdio je klub iz Londona.

"Želimo da saopštimo da su klub i Antonio Konte sporazumno raskinuli saradnju. Sa Konteom smo u prvoj sezoni uspjeli da se plasiramo u Ligu šampiona - zahvaljujemo mu se na doprinosu i želimo sve najbolje u budućnosti", saopšteno je iz kluba.

Totenhem će u nastavku voditi dosadašnji Konteov pomoćnik Kristijan Stelini i Rajan Mejson. Stelini je vodio ekipu kada je Konte tokom sezone bio odsutan zbog operacije.

"Imamo još deset utakmica u Premijer ligi. Borimo se za Ligu šampiona. Moramo biti svi zajedno u ovoj borbi. Svi moraju da pruže maksimum kako bismo obradovali klub i navijače", kazao je predsjednik Totenhema Danijel Levi.

Konte je preuzeo Totenhem 2. novembra 2021. godine umjesto Nuna Espirita Santa. U prvoj sezoni klub odveo u Ligu šampiona, gdje je ove sezone, u osmini finala eliminisan od Milana.

U Premijer ligi ekipa je na četvrtom mjestu sa dva boda više i dvije utakmice više od Njukasla.

Nakon remija sa Sautemptonom (3:3) u prethodnom kolu Premijer lige Konte je otvoreno kritikovao igrače, nakon čega su britanski mediji počeli da pišu da se bliži kraju njegov boravak u Londonu.

Bonus video: