Fanatično i fantastično - nije bilo dovoljno: Vlahović surovo kaznio hrabru Crnu Goru

Za potpun utisak nedostajao je samo krajnji rezultat - gosti su slavili 2:0 iz dva jedina šuta u okvir Mijatovićevog gola

36602 pregleda 57 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kazna nije mogla da bude surovija za crnogorske fudbalere, izostala je nagrada za odličnu partiju i kompletan utisak protiv jednog od favorita grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Srbija je pobijedila pod Goricom 2:0, iako je preko 70 minuta bila slabiji protivnik, od početka do sredine drugog poluvremena čak i bila žrtva nevjerovatne tranzicije naše selekcije koja je činila da renomirani vezni red protivnika djeluje nemoćno.

Šansa Stevana Jovetića u 57. minutu, kada mu je krajnjim naporom odbranio Vanja Milinković Savić, na neki način je "hajlajt" derbija - da je ta lopta ušla u mrežu, a Stevan je takvih golova dao previše u karijeri, bila bi to injekcija koja bi "sokolima" otvorila put ka velikoj pobjedi.

I po onom što je Crna Gora igrala u većem dijelu susreta pod Goricom - zaslužila je barem bod, ali snove joj je uništio Dušan Vlahović, napadač kojem je Dragan Stojković šansu dao u drugom poluvremenu.

Golgeter Juventusa je postigao oba gola, u 78. i šestom minutu sudijskog dodatka, a posebno će se pamtiti ovaj prvi jer djeluje da je mogao da se izbjegne da je sudija Klemon Turpan dosudio faul nad Markom Vešovićem.

Povukao je našeg reprezentativca Strahinja Pavlović prije nego je lopta stigla do asistenta Filipa Mladenovića. VAR je pregledan, ali svima na stadionu je bilo jasno da je posljednja Turpanova i da će pogodak teško biti poništen.

I tada kao da je sve palo u vodu za Miodraga Radulovića, jer se Crna Gora - sem u nekoliko pojedinačnih akcija Vladimira Jovovića i Vešovića - nije oporavila. Na kraju je Vlahović još jednom matirao Milana Mijatovića, stavljena je tačka na trijumf gostiju...

"Teško pada poraz poslije ovakve utakmice. Nerealno je da bude 0:2, imali smo 45 izvanrednih minuta, taktički besprekornih. Stvorili smo i dvije šanse, pribojavao sam se potom da ćemo biti kažnjeni. U drugom dijeli smo nastavili, ali su nas poremetile povrede i dvije prinudne izmjene. A što se prvog gola tiče, svi smo vidjeli šta se desilo prije njega. Ali, to je nešto što nas prati", rekao je Radulović.

Razočaranje je veliko, ali ima i malo zadovoljstva:

"Pokazali smo da imamo perspektivu i kvalitet i da imamo čemu da se nadamo", poručio je Radulović.

Prvu veliku šansu na meču je takođe imala Crna Gora. U 20. minutu je Vešović poremetio Milinković-Savića na golu, lopta stigla do Jovetića koji je malo oklijevao i izgubio dragocjeno vrijeme u želji da lobuje visokog čuvara mreže Torina...

Od Srbije nije viđeno puno, iako je u drugom dijelu nakon ulaska Vlahovića i Andrije Živkovića konkretnije napadala nego prije toga.

Dočekala je šanse i kaznila "hrabre sokole" koji su ostali na tri boda iz Razgrada. Srbija ima šest nakon dva meča, na tri su i Mađari koji su večeras lako savladali Bugarsku (3:0).

CRNA GORA - SRBIJA 0:2 (0:0)

Podgorica - Gradski stadion. Gledalaca: 10.500. Sudija: Klemon Turpan (Francuska). Strijelac: Vlahović u 78. i 90+6. minutu. Žuti kartoni: Krstović (Crna Gora), Živković, Mladenović (Srbija).

Crna Gora (3-5-2): Mijatović - Vujačić, Savić, Tomašević (41. Šipčić) - Vešović, Šćekić (76. Lončar), Savićević (71. Jovović), Hakšabanović (77. Camaj), Marušić - Jovetić (71. Osmajić), Krstović.

Srbija (3-4-2-1): V. Milinković Savić - Milenković, Gudelj, Pavlović - Đuričić (46. Vlahović), Ilić (46. Živković), Grujić (81. Lukić), Mladenović - Tadić (89. Eraković), S. Milinković-Savić - Mitrović (85. Račić).

Bonus video: