A Bejl može još brže

Svijet je zanijemio na 7,2 sekunde jednog od najvećih derbija u finalu Kupa kralja na "Mestalji"
4 komentar(a)
Ažurirano: 17.04.2014. 21:30h

Svijet je zanijemio na 7,2 sekunde jednog od najvećih derbija u finalu Kupa kralja na "Mestalji". Upravo toliko je Velšaninu Garetu Bejlu trebalo da u 85. minutu pretrči 65 jardi (59,5 metara) i riješi pitanje osvajača prvog trofeja u Španiji ove godine.

Revnosni analitičari, karikaturisti u vodećim svjetskim medijima utrkuju se ko će duhovitije da predstavi nevjerovatni sprint Velšanina, nerijetko kritikovanog zbog rekordne sume koju je Real prethodnog ljeta dao Totenhemu za njegov angažman (100 miliona eura). No "merengesi" su znali šta rade, a Bejl je sve naplatio pobjedonosnim golom u velikom finalu (2:1). Otuda i poređenje sa kultnim crtanim filmom sa kojotom i pticom trkačicom!

Stručnjaci su izračunali da je uprkos njegovom hodu u stranu zbog starta Bartre, te usporovanju zbog završnog udarca kroz noge golmanu Pintu, Bejl trčao brzinom od 27,2 kilometra na sat.

A Bejl može i brže, Velšanin je tačnije drugi najbrži igrač koji igra u Evropi sa brzinom od 34,7 kilometra na sat. Brži je samo vezista Mančester junajteda Antonio Valensija sa 35,1 km/h. Na trećem mjestu je Aron Lenon iz Totenhema (33,8), a na četvrtom Kristijano Ronaldo (33,6). U deset najbržih su Tio Volkot (32,7), Leo Mesi (32,5), Vejn Runi (31,2), Frank Riberi (30,7), Arjen Roben (30,4) i Aleksis Sančes (30,1).

Ipak...

"Gol Bejla je nevjerovatan, strašan! Mislim da nikada prije nije viđeno nešto takvo. Činilo se sa terena da je lopta otišla daleko iza aut linije, a Bejl je uspio da je dohvati i uprkos tome što je odgurnut daleko od granica igrališta uspio je da bukvalno preleti teren", zanijemio je iskusni vezista Reala Ćabi Alonso.

Da je Bejl pun pogodak Reala, pokazuje i njegova statistika, 14 golova i 13 asistencija u 25 nastupa u Primeri. Po broju asistencija dijeli prvo mjesto sa Kokeom iz Atletika u najjačim evropskim ligama.

Bonus video: