A sad napad na titulu...

"Budžet Karabaga je 40 miliona eura, što je nepojmljivo za naše standarde. Dobro smo parirali takvom klubu, bili smo blizu, ali u isto vrijeme i jako daleko. To je Evropa - sitnice ipak naprave veliku razliku", kazao je Mirko Marić.
6 komentar(a)
Rudar - Karadag, Foto: Savo Prelević
Rudar - Karadag, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.07.2015. 11:50h

Nijedan crnogorski šampion nije bio bliži 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona od ekipe Rudara. Punih 150 minuta izabranici Mirka Marića odolijevali su favorizovanom Karabagu, dugo su sa protivnikom bili u klinču, pokušavali čak i da mu zadaju udarac, posebno u prvih sat vremena revanša u Petrovcu.

A onda su nokautirani - pogodak Brazilca Rejnalda u 57. minutu pokazao je da je ipak moralo još mnogo toga da se poklopi da bi Pljevljaci napravili senzaciju i ostvarili najvećih uspjeh u klupskoj istoriji.

Naizgled, presudila je sitnica, ali sitnice obično prevagnu na stranu jačeg i iskusnijeg tima. U ovogodišnjem slučaju Rudara, „nikad bliže” ne znači da je bilo baš tako blizu...

"Pružili smo sve od sebe. Pogledali smo se u oči nakon utakmice i zaključi da nemamo šta da zamjerimo jedan drugom. Ipak, ostaje nam da žalimo, najviše zbog toga što nismo nadigrani, ni u prvom, a posebno ne u drugom meču. Uprkos tome, Karabag je prošao", kaže defanzivac Rudara Đorđe Đurić.

Prošao je dakle, favorit - neuporedivo bogatiji klub, a Pljevljaci mogu da budu zadovoljni i što su prošlogodišnjeg učesnika Lige Evrope natjerali da se žestoko preznojava u ovom dvomeču.

"Karabag je bio veliki favorit, ali nas to nije zanimalo puno - znali smo da je teren jedino mjerilo, a da na njemu autsajder često može da bude pobjednik. Vjerovali i da u revanšu možemo dugo da ih držimo na nuli, a da eventualno u finišu možemo da damo gol. I sve je dobro išlo, a onda nam je koncentracija pala", prenosi utiske napadač Ivan Knežević, koji je unosio haos u protivničku odbranu, naročito u prvom poluvremenu revanša.

Uprkos ispadanju, fudbaleri Rudara su pokazali da crnogorski šampioni narednih godina mogu da se nadaju čudu i plasmanu u 3. kolo kvalifikacija za LŠ, te milionskoj premiji od strane Uefe, uz dobar žrijeb, malo sreće, te pravo izdanje na terenu.

"Budžet Karabaga je 40 miliona eura, što je nepojmljivo za naše standarde. Dobro smo parirali takvom klubu, bili smo blizu, ali u isto vrijeme i jako daleko. To je Evropa - sitnice ipak naprave veliku razliku", kazao je Mirko Marić.

Dvomeč sa Karabagom je takođe pokazao da su Pljevljaci glavni favoriti da odbrane titulu u domaćem šampionatu, koji kreće 8. avgusta. Uz, možda za nijansu, promijenjen tim, jer će se priključiti Draško Božović, oporaviće se Noma, a moguć je i neki odlazak (Igor Ivanović i Đurić su prvi kandidati).

"Rano je još pričati o tome. Sada treba da se odmorimo, jer su nas mečevi sa Karabagom mnogo istrošili, prije svega psihološki. U domaćoj ligi nije isti motiv kao u Evropi, ali moramo da ga pronađemo", zaključuje Marić.

Šehić: Rudar me prijatno iznenadio

Golman Karabaga, reprerezantativac Bosne i Hercegovine Ibrahim Šehić, kazao je da ga je Rudar prijatno iznenadio.

"Nismo očekivali ovako dobrog i neugodnog rivala. Dobro smo se namučili da dođemo do tog gola. Najvažnije je da smo prošli i sada sa nestrpljenjem čekamo Seltik. Rudaru želim sreću ove sezone, da ponovo bude šampion i da je jednog dana igra zapaženu ulogu na evro-sceni. Vjerujem da će već naredne sezone proći u 3. kolo kvalifikacija", kazao je Šehić.

Bonus video: