A tim bolji od B sa 2:0 - Mugoša ušao i napravio razliku

Zorić sa penala u 78. minutu, nakon što je srušen Stefan Mugoša, a u drugom minutu sudijske nadoknade napadač Minhena 1860, Mugoša, upisao se i u strijelce za konačnih 2:0.
146 pregleda 0 komentar(a)
Mugoša, Foto: Savo Prelević
Mugoša, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.05.2016. 20:26h

Najjača crnogorska selekcija je savladala naš B tim, i slavila je u revijalnom duelu pod Goricom sa 2:0.

U susretu A i B timova crnogorske selekcije do poluvremena nije bilo golova. ali su u nastavku izabranici selektora A selekcije, Ljubiše Tumbakovića, uspjeli da slome otpor tima Mojaša Radonjića.

Zorić sa penala u 78. minutu, nakon što je srušen Stefan Mugoša, pogodio je za 1:0, da bi se napadač Minhena 1860 i sam upisao u strijelce u sudijskoj nadoknadi za konačnih 2:0.

A duel nije obilovao uzbuđenjima, iako je bio bez rezultatskog značaja. U finišu poluvremena A tim je imao dvije prilike, ali je Danijel Petković sjajno ušao u šut Fatosu Bećiraju nakon asistencije Kosovića, dok je šut Kojaševića otišao pored gola.

B selekcija, koju je sastavio selektor mlade selekcije, Mojaš Radonjić, je uglavnom prijetila nakon prekida, ali Kordić i Lagator nijesu uspjeli iz dobrih pozicija u finišu prvog dijela.

Ni u nastavku nije bilo previše uzbuđenja, mada je početkom drugog poluvremena B tim imao sjajnu priliku, ali Zarubica nije uspio da zatrese mrežu, iako je prethodno zaobišao golmana Mijatovića. Od nekoliko metara praznog gola, uspio je da pogodi Mijuškovića.

"Ono što smo očekivali, to smo i vidjeli - veliku grupu igrača, neke koje nismo mogli da najbolje ispratimo u minulom periodu. Na momente je bilo dobro, na momente je bilo i početničkih grešaka, ali sve je to proces", kazao je Ljubiša Tumbaković, selektor „A” reprezentacije.

Pod Goricom nije bilo najvećih asova koje reprezentacija ima, čak devet fudbalera sa Tumbakovićevog spiska od 35 igrača otpalo je zbog povreda ili kasnih obeveza u klubovima. Među njima i Vučinić, Jovetić, Baša, ali i Bakić, Vukčević, Grbić, Zverotić, Rodić...

Crna Gora u nedjelju veče gostuje Turskoj i Tumbaković se nada da će imati na raspolaganju bar nekog od pomenutih igrača.

"Imaćemo ozbiljniji i jači sastav, vjerujem da će to izgledati bolje".

U „A” selekciji je šansu dobio 21 igrač. Počeli su Poleksić, Stojković, Šofranac, Simić, Tomašević, Šćekić, Kosović, Vešović, Savićević i Bećiraj. Od 46. minuta su igrali golman Mijatović, Volkov, Raičević, Mugoša, Marušić, Janković i Mijušković, a u posljednjih pola sata Kašćelan, Zorić i Jovović.

Za B tim je nastupilo 18 fudbalera. Počeli su Petković, Klimenta, Kopitović, Radišić, Vico, Hočko, Lagator, Adžović, Jovanović, Grbović i Kordić. Na poluvremenu su ušli Ličina, Raspopović, Alić i Zarubica, a u nastavku i Vušurović i Burzanović.

Jovetiću primio nagradu za najboljeg, na tribinama oko 2.000 navijača

Selektor „B” reprezentacije Mojaš Radonjić uručio je prije utakmice Stevanu Jovetiću nagradu za najboljeg crnogorskog fudbalera u prošloj godini.

Fudbaler Intera je u decembru, u anketi FSCG, izabran za najboljeg igrača u inostranstvu u 2015., a zbog klupskih obeveza tada nije mogao da primi nagradu.

Na tribinama stadiona pod Goricom sinoć se okupilo oko 2.000 navijača, a sav prihod od prodatih ulaznica biće uplaćen na račun Dječijeg doma „Mladost” iz Bijele i Zavoda „Komanski most” u Podgorici.

"Ne znam koliko je utakmica uspjela u tom smislu - kazao je Tumbaković, vjerovatno misleći da je očekivao još publike".

Prije početka meča, minutom ćutanja, odata je pošta nedavno preminuloj trenerskoj legendi, Dragutinu Spasojeviću.

Bonus video: