Aguero nije Mesi, ali je besmrtan

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend
1794 pregleda 0 komentar(a)
Aguero na meču sa Aston Vilom, Foto: Beta/AP, Beta/AP
Aguero na meču sa Aston Vilom, Foto: Beta/AP, Beta/AP

Kada su Pepa Gvardiolu nakon pobjede Mančester sitija nad Aston Vilom pitali ko je najbolji napadač kojeg je trenirao, engleski novinari su izgleda vjerovali da će Katalonac kao iz topa poručiti da je to Serhio Aguero.

- Lionel Mesi! On je u svemu najbolji - rekao je Gvardiola.

Ovo je, ipak, momenat da se veliča popularni Kun, najbolji inostrani strijelac u istoriji Premijer lige sa 177 pogodaka.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Kurtoa (Real Madrid) - uradio je ono što Jan Oblak nije - odbranio penal i pomogao Realu da osvoji Superkup Španije u direktnom duelu sa gradskim rivalom.

ODBRANA

Pecela (Fiorentina) - za „violu” ove sezone nema lakih utakmica, vidjelo se to i protiv SPAL-a. Srećom po Fiorentinu u finišu je sve dileme otklonio argenski štoper.

De Liht (Juventus) - dobio je šansu tek kada se teško povrijedio Demiral, ali i konačno odigrao meč na vrhunskom nivou.

Dendonker (Vulverhempton) - pomogao je „vukovima” da remiziraju protiv Njukasla i izbjegnu treći poraz zaredom u Premijer ligi.

SREDINA

De Brujne (Mančester siti) - njegove asistencije je teže uprskati nego pretvoriti u gol. Belgijanac ove sezone već ima 15 asistencija u svim takmičenjima.

Žoržinjo (Čelsi) - pogotkom iz penala je olakšao život Čelsiju u duelu sa Barnlijem. Konačno miran meč za „plavce” i rutinski trijumf.

Strotman (Marsej) - velina sa „Velodroma” nije poražen skoro tri mjeseca u Ligi 1. Težak meč u Renu riješio je iskusni holandski vezista.

Malinovskij (Atalanta) - od momenta kada je Ukrajinac zagazio na teren „Meace” Atalanta je potpuno preuzela kontrolu protiv Intera. Na kraju je iznudio i penal koji je Murijelu odbranio Handanović.

NAPAD

Aguero (Mančester siti) - 177 golova u Premijer ligi, 12 het-trikova i 12 trofeja sa „građanima”. Kun je najveći igrač u istoriji Sitija.

Ibrahimović (Milan) - odmah je povukao Milan. Uradio je to na Sardiniji u pobjedi nad Kaljarijem.

Rašford (Mančester junajted) - na stranu promjenljivi rezultati „đavola”, Rašford igra najzreliju sezonu u karijeri.

Bonus video: