Aguero presudio Junajtedu, Sparsi slavili u Birmingemu

Gosti su od 39. minuta igrali sa igračem manje, pošto je drugi žuti karton dobio Kris Smoling
0 komentar(a)
Serhio Aguero, Foto: Reuters
Serhio Aguero, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.11.2014. 18:11h

Dilema više ne postoji - prva snaga grada Mančestera je Siti. To jasno govore rezultati i tabela, a ne lažu ni međusobni dueli.

"Građani" su opet savladali Junajted u gradskom derbiju, što im je četvrta uzastopna pobjeda protiv velikog rivala. Ujedno, ovo je prvi put još od 1970. da je Siti u tako ozbiljnoj trijumfalnoj seriji protiv velikana iz komšiluka...

Na "Etihadu" je u haotičnom derbiju (kako su konstatovali engleski mediji) presudio gol Serhija Aguera u 63. minutu na pas Gaela Klišija kada je Siti samo iskoristio brojčanu prednost jer je od 39. igrao s igračem više zbog isključenja Krisa Smolinga zbog dva žuta kartona.

"Radili smo naporno da dođemo do gola i zaslužili smo ga. U prvom poluvremenu smo imali veliki posjed lopte i dvije velike šanse, ali zadovoljni smo pobjedom, jer nikad nije lako pobijediti Junajted, bez obzira na to ko je favorit", rekao je menadžer Sitija Manuel Pelegrini.

Šampion je tako ostao na šest bodova manje od lidera Čelzija.

"Za priče o tituli je rano, ima da se igra još 28 utakmica. Sve je otvoreno, ovo je jaka liga i nije lako predvidjeti ni šta može da se desi narednog vikenda, a ne u maju naredne godine", dodao je Pelegrini.

Junajted je opet bio blijed, ali je s igračem manje stvorio dvije velike šanse - jednu je sam prokockao Maruan Felaini, a onda je Džo Hart zaustavio šut Anhela di Marije.

Ipak, problemi kod "đavola" su evidentni, pogotovo su došli do izražaja poslije povrede ramena Markosa Roha kada je morao da u igru uđe mladi štoper Padi Meknir.

Upravo je preko njega i pao jedini gol, jer mu je Aguero pobjegao u petercu...

"Mogli smo do remija, jer smo i sa deset igrača stvorili šanse. Nismo bili slabiji tim u ovom meču, ali moramo da se pomirimo s tim da nam je falilo nešto da ne izgubimo u derbiju. Mi samo možemo da napredujemo", kazao je Luj van Gal, a onda se i osvrnuo na povrede koje mu otežavaju posao:

"Desetkovani smo, ali i dalje imam dobrih 11 igrača koji mogu da počnu utakmicu. Neću plakati, moramo da se nosimo s tim, iako nekada nije lako kada ostanete bez alternative", istakao je Holanđanin.

Stevan Jovetić je bio starter u danu kada je proslavio 25. rođendan, a Pelegrini ga je zamijenio 20 minuta prije kraja kada je ušao Edin Džeko.

Totenhem je gubio od Aston Vile, ali je u finišu iz dva prekida stigao do tri boda u Birmungemu.

Naser Šadli je izjednačio poslije kornera Erika Lamele, a tri boda Sparsima je donio Hari Kejn iz slobodnog udarca u 90. minutu.

Rezultati

Mančester s. - Mančester j. 1:0 (Aguero 63)

Aston Vila - Totenhem 1:2 (Vajman 16 - Šadli 84, Kejn 90)

Ponedjeljak

Kristal Palas - Sanderlend

Subota

Čelzi - KPR 2:1

Arsenal - Barnli 3:0

Njukasl - Liverpul 1:0

Everton - Svonsi 0:0

Hal - Sautempton 0:1

Lester - VBA 0:1

Stouk - Vest Hem 2:2

Tabela

Bonus video: