Aguero u nadoknadi rastužio hrabri Bristol

Curio je drugi minut sudijskog dodatka kada je Kun Aguero, na centaršut Bernanda Silve, preletio gostujućeg golmana i pogodio glavom za preokret i pobjedu najboljeg engleskom tima od 2:1.
1 komentar(a)
Aguero, Foto: Reuters
Aguero, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.01.2018. 21:45h

Senzacija je bila na pomolu u prvom meču polufinala Liga kupa Engleske, drugoligaš Bristol je bio na putu da uradi ono što ove sezone nije uspjelo 17 od 19 Premijerligaša - da zaustavio Mančester siti, i to na njegovom stadionu.

Siti, ipak, može sve - curio je drugi minut sudijskog dodatka kada je Kun Aguero, na centaršut Bernanda Silve, preletio gostujućeg golmana i pogodio glavom za preokret i pobjedu najboljeg engleskom tima od 2:1.

Izabranicima Lija Džonsona ostaje nada da za 14 dana, na svom "Ešton gejtu", ipak mogu do senzacije godine i plasmana u finale.

Gvardiola je izveo vrlo jak tim, svjestan da ga samo tri utakmice u Liga kupu dijele od prvog trofeja u Engleskoj.

Drugoligaš je šokirao lidera Premijer lige u finišu prvog poluvremena, kada je Mangala napravio grešku, Stouns skrivio penal, a Rid pogodio sa bijele tačke - 1:0 za Bristol.

Siti je pojačao pritisak čim je počeo nastavak, izjednačio sjajnim golom De Brujnea, a onda preko Sanea, Gindogana i Sterlinga propustio nekoliko šansi za brzi preokret.

Gosti su se stabilizovali u posljednjih 20 minuta, činilo se da će zaokružiti senzaciju i ostvariti vrlo aktivan rezultat pred revanš, ali Mančester siti ove sezone uvijek ima kartu više od protivnika.

Aguero je ušao sa klupe i riješio pitanje pobjedika, približio Siti finalu takmičenja koje je osvojio 2016. godine, pod Manuelom Pelegrinom.

U drugom polufinalu sjutra se sastaju Čelsi i Arsenal. Prva utakmica je na "Stamford bridžu".

Bonus video: