Akcije, šanse, gol i propusti - Iran slavio u Podgorici

Jovetić postigao 20. gol za reprezentaciju, ali je Azmun pogodio dva puta - 2:1 za Iran pod Goricom
50 pregleda 7 komentar(a)
Crna Gora - Iran, Foto: Filip Roganović
Crna Gora - Iran, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.06.2017. 21:00h

Crna Gora je poražena od Irana (2:1), u prijateljskom meču iz kojeg bi Tumbaković mogao da izvuče dosta koristi, uprkos negativnom rezultatu.

Crnogorski selektor izveo je postavu sa barem četvoricom fudbalera koji će početi duel sa Jermenijom naredne subote, a barem osmoricom koji će biti okosnica tima u narednim kvalifikacijama.

Petković na golu, Klimenta, Savić, Simić i Tomašević u posljednjoj liniji, Savićević, Kosović, Janković i Jovović na sredini, Jovetić i Bećiraj u napadu - postava sa prosjekom od malo iznad 25 godina.

Baša i Vučinić ušli su na poluvremenu i povećali „starosnu granicu”, za njima i Stojković, Kojašević, Mugoša, Đorđević...

U takvom „miksu” staža fudbalera u reprezentaciji bilo je i šansi, lijepih poteza, kao i propusta u defanzivi, na kraju su „persijske zvijezde” Karlosa Keiroša jednom više pogodili mrežu od Tumbakovićevih izabranika.

Azmun, napadač Rostova, u 10. minutu je šutem po zemlji sa desetak metara probio Petkovića, nakon sjajnog prodora i dodavanja Torabija sa desne strane.

Reakcija crnogorskih fudbalera bila je dobra nakon primljenog gola, a negdje oko 20. minuta igre, koliko je valjda i trebalo „novom” veznom redu da se našteluje (Savićević, Kosović, Janković), i lopta je počela da ide kao po koncu.

Bio je to i najbolji period igre crnogorske reprezentacije, koja je do poluvremena uspjela da izjednači, te stvori još opipiljivih situacija pred iranskim golom.

Sjajan šut Kosovića u 25. minutu odbranio je Beiranband, a Savić odbitak nije uspio da pošalje u mrežu.

Iranskog golmana dobro je testirao i Jovović u 29. minutu, da bi dva minuta kasnije stigao gol nakon najljepše akcije na meču.

Vrhunska lopta Kosovića, povratna Jovetića glavom i pokušaj Savićevića - Beiranband je odbranio, ali u „produženom” napadu nije mogao ništa.

Jovović je vratio loptu Jovetiću, koji je ljevicom, iz prve sa 15-ak metata, postigao 20. gol u svom 45. meču za reprezentaciju.

U finišu prvog dijela opet su Iranci bili opasniji (stativa Azmuna, odbrana Petkovića nakon slobodnjaka Ezatolakija), što je bila najava novog vođstva gostiju u nastavku.

Vučinić je prije toga ušao u igru i podijelio nekoliko peta, pokazavši da je klasa neprolazna, ali je na drugoj strani još jednom „pukla” naša lijeva strana - Rezain je ubacio do Azmuna, koji je zakucao loptu u mrežu za svoj drugi gol na meču.

Slabije je naša reprezentacija odigrala drugo poluvrijeme, česte izmjene kao da su usporile ritam utakmice, kao i obično u ovakvim test-utakmica.

Iranci, takođe u kombinovanom sastavu, bili su bolji, a sačuvali su prednost iako su od 79. minuta igrali bez isključenog Puraliganjija, koji je dobio drugi žuti karton.

Odličan šut Mugoše iz daljine, tik pored stative u finišu, nije bio dovoljan za izjednačenje.

Crna Gora - Iran 1:2

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 3.500. Sudija: Dejan Jakimovski (Makedonija). Strijelci: Jovetić u 32. minutu za Crnu Goru, Azmun u 10. i 60. minutu za Iran. Žuti kartoni: Kosović (Crna Gora), Pouraliganji (Iran). Crveni karton: Pouraliganji (Iran) u 79. minutu.

Crna Gora: Petković, Klimenta, Savić (46. Stojković), Simić, Tomašević (46. Baša), Savićević, Kosović, Janković (64. Kojašević), Jovović (71. Đorđević), Jovetić (64. Mugoša), Bećiraj (46. Vučinić).

Iran: Beiranvand, Hajsafi (38. Karimi), Agel, Ezatolahi (73. Burgaz), Pouraliganji, Ansarifard (46. Moamadi), Montazeri, Torabi, Azmun, Dežaga (46. Gohandežad), Rezain.

Bonus video: