Ako pobijede Sutjesku, Barani će valorizovati trijumf nad Mogrenom

"Trijumf u Budvi neće imati važnost i težinu koju sada ima ukoliko na domaćem terenu ne savladamo Sutjesku", istakao je prvotimac Bara Aleksandar Nedović.
0 komentar(a)
OFK Bar, Foto: Boris Pejović
OFK Bar, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.04.2011. 14:18h

Lišeni kompleksa u mečevima sa izrazitim favoritima, fudbaleri OFK Bara su u prethodnom kolu savladali Mogren na „ Lugovima“. Vremena za radost i bilo kakvo opuštanje praktično da i nije bilo. Za izabranike Zlatka Kostića svaki naredni meč je itekako važan, a bodovi se moraju osvajati i na domaćem terenu.

Okršaj sa posrnulom Sutjeskom stiže u dobrom trenutku. Neophodna finansijska motivacija je stigla u danas, a igrači su voljni da novim trijumfom pobjegnu sa pozicije koja znači baraž.

Zbog parnih kartona u timu neće biti standardnih Merdovića i Gačevića, a Cicovića zbog povrede ....

”Igramo dobro i ne prezamo od rivala ma ko to bio. Tako je uvijek i bilo jer smo sigurni u kvalitet koji posjedujemo. Trijumf u Budvi neće imati važnost i težinu koju sada ima ukoliko na domaćem terenu ne savladamo Sutjesku. Nikšićani su promjenili trenera, svaka „ šok terapija“ je dobra i nema sumnje da će učiniti sve što je u njihovoj moći da stignu do sva tri boda. Takav pristup garantuje dobar fudbal, ali iskreno smatram da je kvalitet na našoj strani i da možemo stići do sva tri boda”, istakao je prvotimac Bara Aleksandar Nedović.

Mršav bodovni saldo u proljećnom dijelu sezone donio je Sutjesci posljednju poziciju i svrstao je među ekipe koje će do kraja šampionata voditi borbu za goli prvoligaški život. Nakon ubjedljivog poraza u prošlom kolu od Mornara, Nikšičani će pokušati da se iskupe protiv OFK Bara, direktnog konkurenta za opstanak u ligi.

Pod dirigentskom palicom novog trenera Dragana Mijanovića, meč sa Baranima mogao bi u popunosti razriješiti sudbinu nikšićkog prvoligaša. Naime, bilo koji rezultat osim pobjede za Sutjesku bi bio neuspjeh, kada se zna da su prije sedam dana dohvatili dno prvoligaškog karavana.

“Očekuje nas teška utakmica i motivisan protivnik.OFK Bar je pobjedom protiv Mogrena, dokazao da ima određeni kvalitet. Sa druge strane, ne smijem ni da pomislim šta bi za nas značio novi neuspjeh. Iz tog razloga, moramo učiniti sve da napokon sa gostovanja donesemo bodove.Neće biti lako, ali se unaprijed nećemo predate.Moramo igrati borbeno i disciplinovano tokom svih 90 minuta. Protivnik u svojim redovima ima nekoliko individualaca na koje moramo posebno obratiti pažnju. U novi meč ulazimo bez kalkulacija. Samo tri boda mogu zadovoljiti naše apetite. Dobro je što nemamo povrijeđenih i kažnjenih igrača, tako da ćemo nastupiti u najačem sastavu”, kazao je vezista Nikšićana Andrija Pejović

Vjerovatni sastavi

OFK Bar (4-4-2): Dacić - Janković, Mičeta, Damjanović, Kujović, Ceklić, Jovanović, Nedović, Jovančov, Ivanović, Savić.

Sutjeska (4-2-3-1): Lakićević – Dubljević, N. Dževerdanović, Vuković, Krivokapić - J. Nikolić, Bulajić – Kasalica (Todorović), Pejović, Bakoč – Marković.

Bonus video: