Ako ponovi igru iz Nikšića, Sutjeska ima šansu protiv APOELA: Ne pomišljaju na predaju

"Moramo da uradimo šta je do nas - da ponovimo muški pristup. Onda još jedno iznenađenje nije nemoguće - kaže Miljan Vlaisavljević pred gostovanje APOEL-u" u Nikoziji
3740 pregleda 2 komentar(a)
Nikšićani žele da iznenade na Kipru, Foto: Savo Prelević
Nikšićani žele da iznenade na Kipru, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.07.2019. 16:09h

Ako u Nikoziji ponovi igru iz većeg dijela meča u Nikšiću, Sutjeska definitivno ima šansu protiv APOELA – u tom slučaju poraz od 1:0 na stadionu kraj Bistrice nije nenadoknadiv.

Sutjeska je protiv Kiprana propustila šansu da sa mnogo više optimizma čeka revanš. Pokušaji Milutina Osmajića, projektil Novice Erakovića koji je jedva zaustavio Vid Belec, te zicer nad zicerima - penal koji u gol za 1:1 nije pretvorio Stefan Nikolić. Makar jedna od tih prilika je morala da bude realizovana.

Ipak, Nikšićani ni ne pomišljaju na predaju, optimizam je uprkos porazu prisutan u redovima dvostrukog uzastopnog crnogorskog šampiona.

- Nećemo se osvrtatii na prvu utakmicu u kojoj smo bili hrabri, baš kao i protiv Slovana. Ipak, činjenica je da nismo imali sreće. Ostao je revanš, situacija još može da se promijeni, ali moramo da uradimo šta je do nas - da ponovimo muški pristup. Onda još jedno iznenađenje nije nemoguće. APOEL ostaje favorit, a nakon pobjede u Nikšiću je još veći nego što je bio, ali neka na terenu dokaže da je bolji - rekao je napadač Sutjeske Miljan Vlaisavljević.

Ako prođe APOEL, Sutjeska će rivala u trećem kolu kvalifikacija tražiti između irskog Dandalka i Karabaga iz Azerbejdžana (prvi meč 1:1). Pred odlučujućih 90 minuta u Nukoziji izabranici Nikole Rakojevića znaju da će u slučaju eliminacije rival u kvalifikacijama za Ligu Evrope biti bolji iz duela Toršavna sa Farskih Ostrva i Linfilda iz Sjeverne Irske.

U prvom meču je u Toršavnu bilo 2:2.

- Iskreno, u ovom trenutku još niko ne razimšlja o narednom rivalu. Sve misli su usmjerene ka gostovanju u Nikoziji. Plasman u treću rundu je veliki izazov za sve nas, a i vidjeli smo u prvom susretu da možemo da igramo protiv Kiprana. Mislim i da je naša prednost to što je APOEL sigurno pod ogromnim pritiskom pred domaćom publikom. To ćemo od samog starta pokušati da iskoristimo - istakao je Vlaisavljević, koji se početkom ljeta oporavio od neugodne povrede kada mu je stradala fibula.

Optimista je i kapiten Vladan Giljen:

- Nije gotovo. Kiprani su dobra, iskusna ekipa, koja zna da igra na rezultat, ali smo i u prvom meču pokazali da možemo da zaprijetimo. Nadam se da ćemo to uspjeti i u Nikoziji. Neće biti lako, ali moramo da budemo strpljivi. Vjerujem da možemo da se odbranimo i ugrozimo rivala - kaže Giljen, junak duela sa Slovanom u Nikšiću.

Lafrans: Strpljenje je ključ, Sutjeska se neće predati

APOEL nije potcijenio Sutjesku pred prvi meč u Nikšiću. Nema šanse da će to uraditi ni u susret revanšu - tako makar tvrdi štoper Kevin Lafrans.

- Bitno je što smo pobijedili u Crnoj Gori, iako nismo odigrali baš onako kako smo željeli. Imali smo mnogo problema u organizaciji napada, dozvolili smo Sutjeske da se u nekim momentima razigra, bude opasnija - rekao je 29-godišnji defanzivac sa Haitija i dodao:

- Znali smo i prije utakmice koliko Sutjeska može da bude neugodna pred svojim navijačima. Sada smo mi domaćini, očekujem drugačiji meč, ali ni ne pomišljamo da je gotovo. Moramo još mnogo posla da uradimo da bismo prošli u treću rundu kvalifikacija. Nećemo srljati, bićemo strpljivi - kazao je Lafrans, koji je u APOEL stigao u ljetnjem prelaznom roku iz AEL-a.

Bonus video: