Albion mijenja istoriju - konačno da i Englezi prođu na penale

Prvi put na mundijalima Engleska je bila bolja u penal ruletu - pala je Kolumbija u Moskvi
0 komentar(a)
Mundijal u Rusiji Engleska, Foto: Reuters
Mundijal u Rusiji Engleska, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.07.2018. 21:24h

Da li Engleska mijenja istoriju u kojoj je toliko puta u suzama napustila veliko takmičenje?

Večeras u Moskvi je nagovijestila da ima to nešto - eliminisala je Kolumbiju nakon penala (5:4), i to joj je prvi put u četvrtom pokušaju na mundijalima da je prošla poslije jedanaesteraca.

Albion je do sada ispadao od Njemačke 1990, pa od Argentine osam godina kasnije, potom i protiv Portugala 2006.

Ni ovog puta nije bio daleko, ali Garet Sautgejt je preživio zahvaljujući golmanu Džordanu Pikfordu i vezisti Eriku Dajeru, koji su na kraju dali pečat trijumfu.

Englezi su imali dobijen meč u regularnom dijelu, jer su golom Harija Kejna iz penala (pogodio je šesti put na SP) vodili sa 1:0, a onda je u 93. minutu poslije kornera opet "poletio" Đeri Mina i vratio utakmicu na nulu.

Bio je to šok za Englesku i nova snaga za "kafeterose", koji su u produžecima djelovali svježije, ali su "tri lava" znala šta žele.

U penal seriji, prvi penal je u trećoj seriji promašio Džordan Henderson (odbranio jeDavid Ospina), ali je odmah potom Mateus Uribe pogodio prečku i propustio priliku da donese veliku prednost Kolumbiji.

To je izgeda bilo to, poslije je gol postigao iKjeran Tripije, prije nego su Pikford i Dajer postali junaci - prvi je zaustavio udaracKarlosa Bake, a drugi rutinski stavio tačku na dvoboj.

Engleska u četvrtfinalu ide na Švedsku...

KOLUMBIJA - ENGLESKA 1:1 - NAKON PENALA 4:5

Moskva - Stadion Spartaka. Gledalaca: 44.190. Sudija: Mark Gajger (Sjedinjene Američke Države). Strijelci: Mina u 90+3. za Kolumbiju, Kejn iz penala u 57. minutu za Englesku. Žuti kartoni: Barios, Arijas, Sančes, Falkao, Baka, Kvadrado (Kolumbija), Henderson, Lingard (Engleska).

Kolumbija: Ospina, Arijas (116. Sapata), Mina, D. Sančes, Mohika, K. Sančes (79. Uribe), Lerma (61. Baka), Barios, Kintero (88. Murijel), Kvadrado, Falkao.

Engleska: Pikford, Voker (113. Rašford), Stons, Megvajer, Henderson, Tripije, Jang (102. Rouz), Lingard, Ali (81. Dajer), Sterling (88. Vardi), Kejn.

Bonus video: