Aldin Babajić rešeta mreže u dresu Haugara

271 pregleda 5 komentar(a)
Aldin Babajić, Foto: Haugar
Aldin Babajić, Foto: Haugar
Ažurirano: 03.01.2015. 18:46h

Norveški fudbal u žiži je javnosti svjetskih medija, jer 15-godišnji Martin Edegor slovi za najtalentovanijeg evropskog igrača i već je debotovao za reprezentaciju. I dok Edegora žele Mančester junajted, Bajern Ajaks.., potvrda odličnog rada u norvaškom fudbalu i prepoznavanju talenata je i sedmogodišnji Aldin Babajić.

Sjajan pregled igre i osjećaj za prostor, precizna i pravovremena predaja lopte, nevjerovatan dribling, brzina i izgrađen i snažan udarac uz nevjerovatnu kontrolu i prijem lopte, učinili su da dječak sa crnogorskim pasošem dobije nadimak Norveški Ibrahimović.

A Haugar, klub iz Haugesunda, već je noćna mora rivalima u ligi od deset klubova, jer je kao šestogodišnjak Babajić u prvih 40 utakmica za Haugar postigao 162 gola, od tri do osam pogodaka po utakmici. U drugoj sezoni treneru Haugara Helge Nilsenu ne preostaje ništa drugo do da trlja oči u nevjerici, Aldin postiže od sedam do 12 golova protiv vršnjaka u Skandinaviji.

"Za 14 mjeseci u klubu Aldin je postigao 254 gola. na svakom od tri kupa na kojima je učestvovao bio je najbolji strijelac i već ima više osvojenih pehara i medalja. Najbolji je igrač regionalne lige od deset klubova, iako igra protiv dječaka koji su počeli mnogo ranije da treniraju. Ja sam, jednostavno bio prinuđen da Aldina upišem u klub, pošto se od četvrte godine nije odvajao od lopte a njegovo šutiranje u stanu i dosađivanje susjedima ispred zgrade je postalo nesnosno. Shvatio sam da je talentovan i uporedo sa polaskom u školu, upisao sam ga da trenira fudbal. I prilikom prvog treninga u klubu niko od trenera nije vjerovao da Aldin nije i prije trenirao. Treneri su uočili njegov talenat i odmah su ga uključili u ekipu Haugara u regionalnoj ligi", naglasio je Bjelopoljac Besim Babajić, Aldinov otac.

"Aldin jeste rođen u Norveškoj, ali ima crnogorsko državljanstvo i želja nam je da jednog dana zaigra za svoju zemlju", istakao je Besim.

Bonus video: