Alegri: Na kraju sezone odlazim iz Milana

“Tokom ljeta sam odlučio, a prije Božića sam obavijestio Galijanija. Ne možete zauvijek ostati u klubu. Za četiri godine u Milanu, vjerujem da sam obavio dobar posao”, rekao je Alegri
1 komentar(a)
Masimilijano Alegri, Foto: Reuters
Masimilijano Alegri, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.01.2014. 20:40h

Trener fudbalera Milana Masimilijano Alegri rekao je danas da će na kraju sezone napustiti taj klub.

Drugu sezonu uzastopno Milan ne postiže očekivane rezultate. Poslije 17 kola nalazi se na 13. mjestu sa 27 bodova zaostatka za vodećim Juventusom, a ima 17 bodova zaostatka za Napolijem na 3. mjestu, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona sljedeće sezone.

Alegri, koji je prve sezone sa Milanom osvojio šampionsku titulu, 2011. godine, rekao je da je prije Božića obavijestio potpredsjednika kluba Adrijana Galijanija da će otići na kraju sezone.

“Želim da završim četvorogodišnji boravak u Milanu na najbolji način. Vidjećemo šta će se dogoditi, ali donio sam odluku i neću se predomisliti”.

“Tokom ljeta sam odlučio, a prije Božića sam obavijestio Galijanija. Ne možete zauvijek ostati u klubu. Za četiri godine u Milanu, vjerujem da sam obavio dobar posao”, rekao je Alegri.

Milan se nalazi na samo devet bodova od posljednje Katanije, a sjutra igra protiv Atalante na svom terenu.

“Ne možemo da zaboravimo da imamo samo 19 bodova, moramo da gledamo i klubove koji su iza nas. Duel protiv Atalante je važan kako bismo izbjegli donji dio tabele. Svi smo profesionalci i dugujemo klubu da do kraja sezone budemo potpuno posvećeni”, rekao je Alegri.

Bonus video: